Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Liberec začal jaro kanonádou, k demolici Příbrami přispěl i Kozák

V lepší start jarní části pravděpodobně ani nedoufali. Fotbalisté Slovanu Liberec navázali ve 20. kole nejvyšší soutěže na velmi dobré výkony z přípravného období a rozstříleli Příbram 4:0. Už v poločase vedli po trefách Matěje Hybše, Jakuba Peška a Oscara Dorleye tříbrankovým rozdílem, který následně zvýraznila zimní posila Libor Kozák při své premiéře mezi českou elitou. 

Fotbalisté Liberce se radují z gólu proti Příbrami
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

S nerovným terénem se od úvodního hvizdu lépe vyrovnávali domácí, kteří byli aktivnější a často se jim dařilo přehrávat zmateně působící obranu soupeře.

Diváci se v chladném počasí rozhodně nenudili. Domácí si vytvářeli množství šancí a aktivní byl zejména Kozák. Už v 6. minutě ho marně hledal zpětnou přihrávkou v šestnáctce Pešek. O minutu později spolupráce stejné dvojice skončila průnikem ex-reprezentačního útočníka, ovšem jeho rána skončila u pohotového brankáře Kočího.

Hosté se snažili alespoň v první čtvrthodině využít každou možnost k rychlému brejku, ale až na pár slibných centrů se k ničemu nedostali a domácí předvedli skvělou pasáž hry, ve které rozhodli o výsledku.

Poprvé udeřil Slovan ve 20. minutě po rohu Nešického, jehož prodloužený centr posunul hlavou Karafiát, a dobíhající Hybš míč donesl tělem až za čáru. O osm minut později všudybyl Pešek prošel od středového kruhu za marného stíhání tří obránců soupeře až k brance a levou nohou propálil s pomocí tyče vybíhajícího Kočího. Ve 43. minutě sice další vzájemný souboj na hranici pokutového území hostující gólman vyhrál, jenže míč se odrazil k Oscarovi a ten ho pohotově z 30 metrů vrátil do sítě.

Hosté se hned po pauze snažili dostat do hry a střela Květa z trestného kopu i lob Mingazova měly dobré parametry, nicméně gólman Nguyen v obou případech svůj tým podržel.

Domácí po pauze už nikam nespěchali, nepouštěli se do žádné velké ofenzivní přestřelky, ale jakmile měli první šanci, opět skórovali – Oscar vyzval přihrávkou za obranu Kozáka, který se pohotovou tečí zapsal vůbec poprvé do střelecké kroniky české nejvyšší soutěže a uzavřel skóre zápasu.

Liberec dokázal čtyřikrát skórovat poprvé od října 2017.

Slovan Liberec - 1. FK Příbram 4:0 (3:0)

Branky: 20. Hybš, 28. Pešek, 43. Oscar, 62. Kozák. ŽK: Breite, Oscar, Kozák - Mingazov. Rozhodčí: Marek - Antoníček, Vodrážka. Diváci: 3299.

Liberec: Nguyen - Mikula, Kačaraba, Karafiát, Hybš - Breite (77. Mara), Oscar (69. Lehoczki) - Oršula (63. Malinský), Nešický, Pešek - Kozák. Trenér: Hornyák.

Příbram: Kočí - Nový, Kodr, Tregler, Jablonský - Hlúpik (46. Květ), Mingazov, Rezek (72. Průcha), Antwi - Fantiš, Keita (53. Nitrianský). Trenér: Csaplár.

Zsolt Hornyák (trenér Liberce): "Chci poděkovat svému týmu za výhru, především pak za kvalitní první poločas. Naopak trochu nespokojený jsem byl z lehce vypuštěného druhého poločasu, protože jsme mohli přidat určitě ještě více branek. Do přestávky se nám ale dařilo přesně to, co jsme chtěli hrát a na co jsme se připravovali. Je dobře, že se nám podařilo rozhodnout už před poločasem a také fakt, že se trefil hned napoprvé Libor Kozák. Svou přítomností přinesl kvalitu i profesionalitu. Je inspirací pro mladé hráče."

Josef Csaplár (trenér Příbrami):  "Liberec už ve zbytku soutěže těžko narazí na slabšího soupeře. Dostali jsme góly po hloupých individuálních chybách a nezbývá nám, než se na to snažit co nejrychleji zapomenout. Vůbec jsme se nedostali k tomu, co jsme chtěli hrát."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články