Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

SOUHRN 20. KOLA: Karviná šokovala Slavii, ani Sparta nezačala vítězně. Do čela jde Plzeň

Úvod ligového jara přinesl jedno z největších překvapení letošního ročníku. Průběžně poslední fotbalisté Karviné totiž dokázali ve 20. kole zvítězit na hřišti vedoucí Slavie. Bez bodů odstartovali druhou část soutěže i hráči Olomouce a Bohemians. Zvítězit nedokázala Sparta, která z Budějovic veze do Prahy bod za bezbrankovou remízu. Nezdaru Slavie využila Plzeň, která tak po prvním jarním dějství vede ligu.

Peter Olayinka smutní v zápase s Karvinou
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Slavia Praha - MFK Karviná 0:1

Slávisté vstupovali do prvního jarního zápasu v pozici velkého favorita. Jedenáctka, která v prvním poločase generálky nasázela ostravskému Baníku čtyři góly, se však proti poslednímu celku tabulky gólově neprosadila. Když pak v 66. minutě neproměnil největší šanci domácích Peter Olayinka, který míč z pokutového kopu poslal jen do břevna, udeřili hosté.

O čtyři minuty později totiž přišel do slávistického vápna centr z pravé strany, obrana Pražanů na něj nedokázala zareagovat, díky čemuž mohl na zadní tyči Durosinmi pohodlně rozhodnout o vítězství Karviné.

FK Jablonec - Sigma Olomouc 1:0

Utkání mezi Jabloncem a Olomoucí nabídlo řadu zajímavých příležitostí, ovšem ujala se jen jediná z nich. Zkraje druhé pětačtyřicetiminutovky sklepl Pilař míč Kratochvílovi a ten rozvlnil síť za zády gólmana Stejskala. Skórovala i Sigma, ovšem její branku odvolal VAR, a tak Hanáci už počtvrté v řadě nedokázali naplno bodovat.

FK Teplice - Bohemians 1905 1:0

Ještě horší bilanci mají Bohemians, kteří mají na kontě čtvrtou po sobě jdoucí porážku. Rozhodl o tom jediný gól, za nějž Tepličtí vděčí Tomáši Vondráškovi. Domácí nakrátko rozehráli rohový kop, míč se dostal právě k severočeskému útočníkovi a ten nedal gólmanu Valešovi šanci.

SK České Budějovice - AC Sparta Praha - 0:0

Zaváhání Slavie využil její největší pražský rival jen částečně. Sparťané v Českých Budějovicích nedokázali skórovat, a jelikož se stejně vedlo i domácím fotbalistům, body se dělily.

FK Mladá Boleslav - Baník Ostrava - 2:3

Není to tak dávno, co za Mladou Boleslav hrál, teď jí ve vzájemném utkání vstřelil v dresu ostravského Baníku dva góly. Nejprve se Jiří Klíma trefil v pětadvacáté minutě z penalty, to zvyšoval po brance Kuzmanoviče už na 2:0 z pohledu hostí. Hlavatý pak sice ještě do přestávky snížil, krátce po návratu ze šaten ale Klíma dal zpět Baníku dvougólový náskok. Ten už zmírnil jen z pokutového kopu Ewerton.

Viktoria Plzeň - Hradec Králové - 1:0 (1:0)

Před Plzní se vzhledem k zaváhání Slavie otevírala šance proniknout do čela ligy. A tu Západočeši využili. Stačil jim k tomu jediný zásah, který si do střeleckých statistik připsal v osmadvacáté minutě útočník Tomáš Chorý. Plzeň tak vede ligu o dva body před Slavií, Sparta je o další dva body zpět.

Zápasy Zlín - Liberec a Pardubice - Slovácko byly odloženy.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články