Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

SOUHRN 19. KOLA: Plzeň prohrála a Slavia zvýšila náskok. Sparta zametla s Boleslaví a je třetí

Suverénní jízda lídra tabulky se nezastavila ani pod Ještědem. Slavia v 19. kole zvítězila v Liberci 3:0 a v čele už má náskok 14 bodů před druhou Plzní, která padla na Slovácku 1:2. O dalších 5 bodů zpět je třetí Sparta, která deklasovala čtvrtou Mladou Boleslav 5:2. Pátý Jablonec po třech ztrátách zabral a loupil v Opavě (2:1), šestý Baník zdolal Bohemians 2:0 a stejným poměrem vyhrály i sedmé České Budějovice nad poslední Příbramí.

Slavící fotbalisté Slavie
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Liberec - Slavia 0:3

Jízda ligového suveréna pokračuje. Fotbalisté Slavie zůstávají bez porážky i po 19. kole, v němž si zajeli pro další tři body do Liberce. Ten doplatil hlavně na matný začátek, v němž se po centrech z křídla dvakrát nejlépe zorientoval Milan Škoda, který první gól dal a druhý připravil Ibrahimu Traorému. Když pak zabral a ve druhém poločase získal převahu, prosadil se po krásné akci Petr Ševčík a stanovil skóre na 3:0.

Slovácko - Plzeň 2:1

Po dlouhých 14 letech dokázalo Slovácko porazit v první lize doma Plzeň. Moravané proti vicemistrovi zvládli i druhý zápas v sezoně a po vítězství 2:1 se udrželi v kontaktu s nejlepší šestkou. Viktoriáni nevyhráli venku počtvrté za sebou.

Sparta Praha - Mladá Boleslav 5:2

Souboj o třetí místo vyzněl pro Spartu. Ta se na podzim rozloučila s vlastními příznivci jednoznačnou výhrou nad Mladou Boleslaví 5:2 a zásluhou lepšího skóre přeskočila středočeského soupeře v tabulce. 

Opava - Jablonec 1:2

Po třech zápasech, v nichž vždy nějaké body soupeři nechali, fotbalisté Jablonce zase okusili, jaké je to vyhrát. Severočeši uspěli na hřišti Opavy, kterou porazili 2:1. Slezané zaznamenali první porážku pod koučem Balcárkem.

České Budějovice - Příbram 2:0

Vzestup nováčka z Českých Budějovic pokračuje. V 19. kole zvítězilo Dynamo 2:0 nad Příbramí a minimálně na několik hodin poskočilo před Spartu na šesté místo. Skóre otevřel už v 9. minutě David Ledecký a konečný výsledek stanovil v 50. minutě Lukáš Havel, který krátce nato neproměnil penaltu. Příbram jako jediná v ligové sezoně venku stále nebodovala, už dvanáct kol nevyhrála a klesla na poslední příčku. 

Teplice - Zlín 2:1

První skalp soupeře od začátku října si připsali fotbalisté Teplic. Před vlastními příznivci totiž udolali Zlín 2:1. Na gól Jakuba Řezníčka sice stačil odpovědět hostující Antonín Fantiš, ale konečný výsledek stanovil v 75. minutě Jan Knapík.

Bohemians - Ostrava 0:2

Bohemians ostravskému útočníkovi Nemanjovi Kuzmanovičovi jako soupeř sedí. V téhle sezoně už jim dal tři góly. V srpnu se na výhře Baníku 4:2 v Ostravě podílel dvěma trefami a teď pečetil výhru hostů v Ďolíčku 2:0. Kuzmanoviče těšila branka i díky tomu, že v předchozích 12 utkáních v lize neskóroval.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Bohemians - Ostrava

Karviná - Olomouc 1:1

Třetí zápas, druhý bod - takovou bilanci má nový kouč Juraj Jarábek na lavičce tonoucí Karviné. Její fotbalisté remizovali s Olomoucí 1:1 a poskočili v tabulce na předposlední místo o skóre před Příbram. Skóre v Karviné sice otevřel v prvním poločase olomoucký González, ale po přestávce korunoval snahu domácích o vyrovnání Lingr. 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články