Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Teplická série bez vítězství je minulostí. Zlín skolil ze vzduchu obránce Knapík

První skalp soupeře od začátku října si v 19. kole nejvyšší soutěže připsali fotbalisté Teplic. Před vlastními příznivci totiž udolali Zlín 2:1. Na gól Jakuba Řezníčka sice stačil odpovědět hostující Antonín Fantiš, ale konečný výsledek stanovil v 75. minutě premiérovou trefou mezi českou elitou Jan Knapík.

Jakub Řezníček z Teplic střílí na branku v utkání se Zlínem
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Úvodní oboustrannou hru bez nápadů ukončila střela hostujícího kapitána Jiráčka z 22. minuty, kterou vyrazil gólman Grigar.

Poté následovala čtvrthodina, během níž mohli domácí zápas rozhodnout, ale místo toho pálili jednu šanci za druhou. Vše načal Řezníček průnikem a střelou do tyče, následoval technický pokus Jakuba Mareše a při následné akci stejného hráče vykopnul oblouček přes brankáře z brankové čáry obránce Buchta.

Ve 36. minutě završil sérii teplických promarněných tutovek obětavou rybičkou Hyčka, když jeho pokus zlikvidoval brankář Rakovan. A před poločasem Severočechům vzal možnost dostat se do vedení také rozhodčí Denev, který z několika metrů přehlédl ruku Bartošáka v pokutovém území. Hosté strávili většinu první půle ve velkém útlumu, ale i oni se mohli radovat, nicméně Fantišova hlavička těsně minula branku.

Tepličtí našli recept na střílení gólů o přestávce v kabině. Hned po příchodu na hřiště prodloužil Čmovšův centr Knapík a Řezníček dosud nejméně trefeným pokusem z prvního doteku dostal míč do sítě.

Vedení domácímu týmu ještě přidalo na ofenzivních choutkách, ale dál pokračoval ve spalování "tutovek". Ve 49. minutě zachránil Zlín po Kučerově střele brankář Rakovan, v 60. minutě už byl znovu překonán po ráně Žitného, ale v opuštěné brance ho zastoupil Hnaníček.

Hosté se před svatyni soupeře často nedostávali, v 62. minutě po ojedinělé akci musel Grigar nohama vykopávat nebezpečnou střelu Wágnera.

Dvacet minut před koncem ovšem Zlín vyrovnal, když Fantiš vyhrál uprostřed šestnáctky souboj s domácí dvojicí stoperů a jeho střela do sítě zchladila domácí nadšení.

U inkasovaného gólu byl i mladý stoper Knapík, který své zaváhání rychle napravil. V 74. minutě vyskočil nejvýše na trestný kop Petra Mareše a ve svém pátém ligovém startu vybojoval Teplicím tři body.

"Musím přiznat, že mám z dnešního vítězství ohromnou radost, navíc o něm rozhodli naši mladí kluci. O to je výhra cennější," řekl teplický kapitán Jakub Mareš.

FK Teplice - Fastav Zlín 2:1 (0:0)

Branky: 46. Řezníček, 74. Knapík - 71. Fantiš. Rozhodčí: Denev - Blažej, Koval. ŽK: Nazarov, Grigar - Fantiš. Diváci: 1524.

Teplice: Grigar - Knapík, Čmovš, Shejbal, Hyčka (46. Radosta) - Nazarov (69. Kodeš), Kučera, Žitný, P. Mareš - Řezníček, J. Mareš (90.+2 Moulis). Trenér: Hejkal.

Zlín: Rakovan - Cedidla, Buchta, Hnaníček (90. Železník) - Matejov (83. Čanturišvili), Hlinka, Jiráček, Bartošák - Poznar (65. Janetzký), Wágner, Fantiš. Trenér: Kameník.

Stanislav Hejkal (trenér Teplic): "Bylo to pro nás psychicky velmi složité utkání, potřebovali jsme před podzimním závěrem v Plzni vyhrát. Jen mě mrzí, že to zase do poslední minuty byly nervy, když máme během zápasu tolik šancí. Průběh byl ovlivněn složitějším terénem, hru jsme museli postupně hodně zjednodušit. O přestávce jsme hráče museli uklidnit a mrzí mě, že jsme na první gól nedokázali navázat, přestali hrát ofenzivně a inkasovali. Naštěstí přišel druhý gól a mám radost, že u něj byli naši dva mladí hráči Radosta s Knapíkem. Na jaře půjdeme s jasným cílem skončit v prostřední skupině a dál pracovat na cestě přestavby, kterou jsme zde odstartovali. Zdali jsme měli kopat penaltu za ruku soupeře? Byla jasná ze všech pohledů, tak snad se dočkáme už příště..."

Jan Kameník (trenér Zlína): "Vstup do utkání měla obě mužstva hodně nervózní. My pak měli šanci, kterou jsme neproměnili, a přišla série domácích možností, kterou jsme přežili jen s vypětím všech sil. Bohužel jsme nezvládli vstup do druhého poločasu. Hra se pak hodně otevřela, podařilo se nám i vyrovnat. Jenže pak jsme udělali dvě chyby, inkasovali a závěr už byl takový vabank – hrálo se hodně otevřeně, bohužel my jsme už vyrovnat nedokázali. Domácí měli díky své útočné dvojici velkou ofenzivní kvalitu, vypracovali si hodně šancí, rozdíl ve výsledku nakonec mohl být i vyšší."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články