Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Karviná uhrála s Olomoucí bod a už není v tabulce poslední

Třetí zápas, druhý bod, takovou bilanci má nový kouč Juraj Jarábek na lavičce tonoucí Karviné, která na výhru čeká v lize už devět zápasů. Její fotbalisté remizovali s Olomoucí 1:1 a poskočili v tabulce na předposlední místo o skóre před poslední Příbram. Skóre v Karviné otevřel v prvním poločase olomoucký González a po přestávce korunoval snahu domácích o vyrovnání Lingr.

Pro Karvinou nezačal zápas dobře, protože kvůli zranění musel už v desáté minutě střídat stoper Dreksa, kterého nahradil Bukata. Přesto se domácí dostali do první velké šance, jenže Petráň v dobré pozici nedokázal z dorážky po Smržově střele poslat míč do sítě.

Olomouc poprvé zahrozila po chybě Bukaty, kterou odkopem hluboko v hřišti hasil brankář Pastornický. K míči se totiž dostal Sladký, ale z dálky prázdnou bránu netrefil. Ve 32. minutě už se Sigma ujala vedení. Zahradníček našel rozběhnutého Gonzáleze, který překonal Pastornického.

Karviná se po přestávce snažila o vyrovnání, ale dvakrát Ba Loua ani Bukata neuspěli. Po hodině hry se vyznamenal hostující brankář Mandous, který Vukadinovičovu střelu vyrazil na roh. Domácí se dočkali až v 73. minutě, kdy po Ba Louově přímém kopu vyrovnal Lingr.

Olomouc si mohla vzít vedení zpět v zápětí, ale Plškovu šanci zlikvidoval Pastornický. Další příležitost měli hosté v úplném závěru. V poslední minutě nastavení se dostal k míči na hranici vápna Zmrzlý, ale netrefil branku.

MFK Karviná - Sigma Olomouc 1:1 (0:1)

Branky: 73. Lingr - 32. González. Rozhodčí: Pechanec - Šimáček, Ratajová. ŽK: Bukata, Smrž - Vepřek, Houska, Beneš. Diváci: 2487.

Karviná: Pastornický - Krivák (56. Hanousek), Dreksa (10. Bukata), Rundič, Čonka - Smrž, Janečka - Ba Loua, Vukadinovič, Lingr - Petráň (71. Petkov). Trenér: Jarábek.

Olomouc: Mandous - Sladký, Beneš, Jemelka, Vepřek - Zmrzlý - Zahradníček (86. Hála), Houska, González (63. Texl), Falta (90. Látal) - Plšek. Trenér: Radoslav Látal.

Juraj Jarábek (trenér Karviné): "Škoda výsledku, chtěli jsme se rozloučit vítězstvím, které se nám doma na podzim nepodařilo uhrát. Jsem tu ale třetí zápas a aspoň vidím, na čem jsme a kde nás tlačí bota. Dávali jsme si pozor na kontry, které má Olomouc velmi propracované, a to byl i případ prvního gólu. Po našem rohu přišel brejk, který jsme nepřerušili, a byl z toho gól. To by se nám nemělo stávat. Fotbal je ale o chybách. Je vidět, že nám schází kvalita v zakončení. Konkurenci by zvýšily příchody kvalitních hráčů do útoku."

Radoslav Látal (trenér Olomouce): "Viděli jsme hodně bojovné utkání, spoustu standardních situací, faulů. Škoda nepokropeného hřiště, hra by měla větší spád. Ale i tak byla první půle dobrá. Bohužel v té druhé jsme zbytečně couvli, nebyli tak nebezpeční a Karviná nás množstvím standardek zatlačila. Po jedné dala gól. Brejky nám ve druhé části už tolik nevycházely. Nemáme teď klasického hroťáka a bojujeme s tím. Dost míčů jsme i poztráceli ve středu hřiště. Navíc nás mrzí, že jsme přišli o vykartované Beneše a Housku."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články