Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Fanoušci fotbalových Teplic žádali odvolání ředitele Hynka, ten rezignuje sám

Ředitel FK Teplice Petr Hynek rezignuje na své pozice v klubu. Hynek se zúčastnil narozeninové oslavy podnikatele a bývalého vlivného politika ČSSD Petra Bendy. Jeho konec požadoval už dříve fanklub fotbalistů Teplic. Podle příznivců "sklářů" Hynek svou účastí na akci v teplickém hotelu, která znamenala porušení vládních nařízení proti šíření koronaviru, silně pošpinil obraz teplického klubu.

"K 31. lednu rezignuji na funkci člena představenstva i ředitele FK Teplice. Vnímám své pochybení a nechci svým činem poškodit mediální obraz klubu, proto jsem se takto rozhodl," uvedl Hynek.

Představenstvo, které bude od 1. února ve složení Pavel Šedlbauer a Libor Sehnal, bude nenadálou situaci řešit v následujících dnech a týdnech. "Představenstvo bude k dispozici managementu klubu, aby mohlo vše bez problémů dále fungovat. Další postup pak oznámíme v příštím týdnu," prohlásil předseda představenstva Pavel Šedlbauer.

Fanoušci klubu adresovali otevřený dopis právě Šedlbauerovi, který v úterý na klubovém webu odsoudil chování dalšího účastníka Bendovy oslavy, šéfa Národní sportovní agentury Milana Hniličky. Bývalý hokejový reprezentační brankář už rezignoval na poslanecký mandát.

Podle fanklubu Hynkovo jednání ostře vybočuje z dlouhodobé snahy teplického klubu o očistu českého fotbalu a boj proti korupci. "Bohužel tento kladný obraz byl nezodpovědným chováním pana Hynka silně pošpiněn. Věříme, že celou situaci důkladně zvážíte a vyvodíte z ní pro nás jediné možné východisko, kterým je okamžité odvolání pana Hynka z pozice ředitele klubu a člena představenstva," žádali fanoušci v dopise.

Hynek své účasti na nelegální oslavě lituje. "Byl jsem tam, protože Petra Bendu znám 25 let, možná déle. Přišlo mi slušné mu jít popřát k padesátinám. Ano, byla to chyba," uvedl Hynek pro Deník.

Zdroj
ČT sport, ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články