Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

SOUHRN 16. KOLA: Sparta vydřela výhru gólem v závěru, Jablonec zase padl

Těžko se rodila sparťanská výhra v duelu s Libercem, letenským ji nakonec zajistil až gólem z 80. minuty Matěj Pulkrab. Naopak pro pohodlné vítězství 3:0 si došla před domácím publikem Slavia v duelu proti Teplicím. Naopak Jablonec dál čeká na ligovou výhru poté, co nestačil na Mladou Boleslav. Vítězství 6:0 nad Bohemians si vystříleli fotbalisté Plzně a zastavili tak sérii čtyř soutěžních utkání bez výhry. Díky tomu poskočili na druhé místo před Slovácko, které v početní výhodě senzačně selhalo v Českých Budějovicích a prohrálo 2:3.

Adam Karabec
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

Sparta - Liberec 2:1

Sparta sice měla po většinu zápasu s Libercem převahu a vytvářela si i poměrně slušné množství šancí, jenže ještě v 80. minutě na ukazateli skóre svítil výsledek 1:1 a vypadalo na další z řady sparťanských výpadků. Pak se ale k míči po rohovém kopu probil Matěj Pulkrab a vystřelil Spartě cenné tři body.
(https://sport.ceskatelevize.cz/clanek/fotbal/1-liga/slavia-si-smlsla-na-teplicich-a-znovu-odskocila-plzni/61a3a6f8d60dfef4a468aa69)

Slavia - Teplice 3:0

Fotbalisté Slavie Praha neměli s utrápenými Teplicemi mnoho práce. Ještě do poločasu se trefili Stanciu a Kuchta, teplický Mareček si následně vykoledoval červenou kartu a na konečných 3:0 upravoval Ousou. Sešívaní nadále vedou ligovou tabulku o tři body před Plzní, Teplice se souží a natahují šňůru bezbodových utkání.

Jablonec - Mladá Boleslav 0:1

Jablonecké ligové trápení pokračuje a nic na tom nezměnil ani domácí duel s Mladou Boleslaví. O jediný gól utkání se postaral boleslavský Michal Hlavatý, a svěřenci Petra Rady tak padli 0:1 a sérii bez výhry v lize natáhli už na osm utkání. Velkou událostí utkání byl návrat Václava Kadlece na ligové trávníky. Bývalý velký talent českého fotbalu, který v únoru 2020 oficiálně ukončil kariéru, se na hřiště dostal jako střídající hráč v 63. minutě.

Hradec Králové - Karviná 1:0

Hradec Králové dál prokazuje, že jeho postavení v tabulce není náhodné. Roli papírového favorita potvrdil i doma proti předposlední Karviné, když vítězství 1:0 vystřelil ranou z trestného kopu Jakub Rada.

Plzeň - Bohemians 6:0

Čtyřikrát v řadě nepoznali v soutěžních utkáních chuť vítězství, ale v 16. kole se fotbalisté Plzně dočkali. Na domácím stadionu totiž rozstříleli Bohemians 6:0 a v neúplné tabulce dorovnali vedoucí Slavii, která má nedělní zápas s Teplicemi k dobru.

České Budějovice - Slovácko 3:2

Takřka neuvěřitelný obrat byl k vidění v Českých Budějovicích. Sedmdesát minut mělo Slovácko zápas pevně v rukou, vedlo 2:0, a navíc po červené kartě opustil hřiště domácí Hora. Jenže pak se začaly dít věci. Dynamo dokázalo díky Valentovi a dvěma zásahům Basseyho skóre otočit, a nakonec slavilo překvapivou výhru 3:2.

Zlín - Ostrava 2:2

Šňůru bez nalezení přemožitele sice protáhli na pět ligových zápasů, ale po závěrečném hvizdu kousali fotbalisté Baníku Ostrava zklamání. V 86. minutě totiž inkasovali druhou branku a remizovali ve Zlíně 2:2. 

Pardubice - Olomouc 1:5

Série bez ligového vítězství je minulostí. Olomouc porazila ve vršovickém Ďolíčku "domácí" Pardubice jednoznačně 5:1 a z plného bodového zisku se radovala po pěti zápasech. Gólem a přihrávkou se blýskl Pablo González, dvěma asistencemi Kryštof Daněk.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články