Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Hradec dál válí, tři body proti Karviné vystřelil Rada

Hradec Králové dál prokazuje, že jeho postavení v tabulce není náhodné. Roli papírového favorita potvrdil i doma proti předposlední Karviné, když vítězství 1:0 vystřelil ranou z trestného kopu Jakub Rada.

Hradecká radost
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

"Myslím, že jsme neviděli nejkrásnější fotbal. Obě mužstva cítila tíhu důležitosti zápasu. Karviná má málo bodů a my chtěli bodů víc, protože nás čeká série zápasů s těžkými soupeři. Tyhle výhry, u nichž víte, že musíte získat a podaří se vám to, jsou nejcennější," řekl královéhradecký trenér Miroslav Koubek.

"Výsledek je pro nás špatný, protože potřebujeme bodovat i venku. Doma nám to teď dvakrát uteklo v prodloužení. Motivační věcí tedy je dokázat v příštím zápase na Bohemce, že jsme mužstvo, které umí hrát i bez některých hráčů, které nebudeme mít," doplnil karvinský kouč Bohumil Páník.

Oba týmy začaly utkání v Mladé Boleslavi, kde Hradec Králové hraje v azylu domácí zápasy, opatrně. Diváky tak v první půlhodině rozvášnil jen v 29. minutě faul Papadopulose na Kodeše, po němž byl záložník "votroků" chvíli ošetřován. Hostující kapitán viděl za svůj zákrok žlutou kartu.

To už se však neopakovalo těsně před koncem prvního poločasu, kdy karvinský Túlio došlápl na nohu Vlkanovi a rozhodčí Krejsa ho po zhlédnutí videa k nevoli trenéra Páníka vyloučil. "Ten zákrok jsem neviděl, ale viděl jsem ten pseudofaul před trestným kopem, ze kterého jsme dostali rozhodující gól," prohlásil Páník k situaci, která následovala o něco později.

Hradec v početní výhodě soupeře ihned zatlačil a po neproměné šanci Čecha se dočkal vedoucí branky. Ve třetí minutě nastavení se postavil k přímému kopu z hranice pokutového území Rada a brankář Bolek se za jeho technickou ranou jen bezmocně ohlédl. Domácí záložník vstřelil pátou branku v tomto ligovém ročníku a v týmové tabulce střelců dotáhl Dvořáka.

Karvinští se i přes oslabení snažili ve druhé půli vyrovnat, ale Hradec dál pozorně bránil a hrozil z rychlých protiútoků. Po povedené týmové souhře si v 57. minutě naběhl na centr z pravé strany Prekop, hostující branku však těsně minul.

Kouč slezského týmu Páník zareagoval trojitým střídáním, ale domácí dál kontrolovali vývoj zápasu ve svůj prospěch. V 66. minutě mohl zvýšit náskok "votroků" Mejdr, jenže trefil jednoho z karvinských obránců. Neprosadil se ani střídající Vašulín, jehož střelu z hranice pokutového území chytil Bolek.

Karvinský brankář udržel naděje svého týmu i sedm minut před koncem, kdy Vlkanovovu střelu vytáhl pohotově nad břevno. Hosté sice v nastaveném čase přecie jen svého protivníka zatlačili, ale Čmelíkův pokus letěl nad branku. Hradec Králové tak neprohrál v azylu v Mladé Boleslavi ani osmý zápas v sezoně nejvyšší soutěže.

Hradec Králové - Karviná 1:0 (1:0)

Branky: 45.+3 Rada. Rozhodčí: Krejsa - Horák, Podaný - Kocourek (video). ŽK: Papadopulos, Qose, Bartošák, Sinjavskij, Čmelík (všichni Karviná). ČK: 43. Túlio (Karviná). Diváci: 246 (omezený počet).

Hradec: Fendrich - Klíma, Čech, Leibl - Mejdr, Kodeš, Rada, Urma - Dvořák, Prekop (64. Vašulín), Vlkanova (90.+1 Kubala). Trenér: Koubek.

Karviná: Bolek - Mikuš (68. Křapka), Santos, Buchta, Šehič - Mangabeira - Sinjavskij (86. Nešický), Qose (59. Stropek), Túlio, Bartošák (59. Čmelik) - Papadopulos (59. Durosinmi). Trenér: Páník.

Miroslav Koubek (trenér Hradce Králové): "Myslím, že jsme dnes neviděli nejkrásnější fotbal. Nenahrávala tomu jak atmosféra, kdy bohužel chyběli diváci, a také fakt, že obě mužstva cítila tíhu důležitosti zápasu. Karviná má málo bodů a my chtěli bodů víc. Čeká nás série zápasů proti těžkým týmům, takže jsme potřebovali tři body jako sůl. Na mužstvu byla nervozita vidět a náš výkon nebyl optimální. Dostali jsme se do tempa pomaleji, soustředili se na zodpovědnou defenzivu a věděli, že naše šance přijdou. Následně přišla červená karta, která nám pomohla. Do druhé půle jsme si ale zdůrazňovali, že ještě není konec. V Budějovicích jsme například viděli, že i týmy v deseti hráčích se mohou semknout a vyhrát. Připravili jsme si další šance, ale neproměnili jsme je, takže jsme se museli strachovat až do konce. Tyhle výhry, u nichž víte, že musíte získat a podaří se vám to, jsou nejcennější."

Bohumil Páník (trenér Karviné): "Víme, že je Hradec tvrdé mužstvo, které jde rádo do soubojů. Připravovali jsme se na to, ale paradoxně jsme na tu tvrdost doplatili my. Nejprve tam bylo vyloučení a pak faul před šestnáctkou, z níž padl gól. Nedokázali jsme v první půli hrát to, co jsme chtěli. Možná nám dělal problémy důraz Hradce a jeho rychlé dostupování. Druhá půle už byla o tom, abychom měli disciplínu, nedostávali další karty a nenechali se vyprovokovat. Je třeba za to mužstvo pochválit a prokázali jsme, že se dokážeme dostat i dopředu. Bohužel jsme tam nedotáhli nic pořádně do konce. Výsledek je pro nás špatný, protože potřebujeme bodovat i venku. Doma nám to teď dvakrát uteklo v prodloužení. Motivační věcí tedy je, dokázat v příštím zápase na Bohemce, že jsme mužstvo, které umí hrát i bez některých hráčů, které nebudeme mít."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články