Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Sigma si v Ďolíčku otevřela střelnici, Pardubicím nasázela pět gólů a ukončila půst

Série bez ligového vítězství je minulostí. Fotbalisté Olomouce porazili v 16. kole ve vršovickém Ďolíčku "domácí" Pardubice jednoznačně 5:1 a z plného bodového zisku se radovali po pěti zápasech. Gólem a přihrávkou se blýskl Pablo González, dvěma asistencemi Kryštof Daněk. Sigma se proto posunula na šesté místo v neúplné tabulce. Naopak Východočeši nevyhráli podesáté z posledních jedenácti kol a zůstali čtrnáctí.

Florent Poulolo z Olomouce se raduje z gólu
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

V 6. minutě vytáhl olomoucký brankář Macík na roh hlavičku Černého. Naopak Sigma, která v úterním osmifinále MOL Cupu zvítězila v Českých Budějovicích, z první příležitosti nezaváhala. Čelůstka ve 13. minutě nezpracoval Boháčův výhoz, González nahrál Růskovi, který se zbavil Čiháka a překonal pardubického gólmana. Zaznamenal čtvrtý gól v ligové sezoně a skóroval ve třetím soutěžním duelu v řadě. "Doufám, že to takhle bude pokračovat," prohlásil Růsek.

Pardubice odpověděly za tři minuty. Cadu se z levé strany dostal až do vápna a nahrál Tischlerovi, jenž zamířil přesně k tyči z hranice malého vápna. Záložník Východočechů čtvrtou brankou v ročníku nejvyšší soutěže potvrdil pozici nejlepšího střelce týmu.

Poté se Macík opět blýskl, když mimo tři tyče vytěsnil Tischlerovu hlavičku. Ve 23. minutě si Olomouc vzala vedení zpět. Daněk ve vápně přistrčil míč Zmrzlému a hostující záložník prostřelil Boháče. Po půlhodině hry se ve vápně srazili hlavami Čihák s Greššákem a pro oba střetnutí předčasně skončilo.

Hanáci zvýšili necelé čtyři minuty po změně stran. Poulolo vybojoval v souboji s Černým míč, všiml si špatného postavení Boháče a dalekonosnou ranou k tyči přidal třetí branku. 

V 68. minutě Daněk nacentroval před branku na Gonzáleze a španělský záložník se zapsal mezi střelce počtvrté v ročníku. O deset minut později stanovil Látal krátce po svém střídání konečné skóre, když stál na konci olomouckého brejku.

Pardubice "doma" v lize nevyhrály pošesté za sebou a v posledních dvou zápasech dostaly v Ďolíčku pokaždé pět gólů. S 35 inkasovanými brankami mají nejhorší obranu v soutěži. 

FK Pardubice - Sigma Olomouc 1:5 (1:2)

Branky: 16. Tischler - 13. Růsek, 23. Zmrzlý, 49. Poulolo, 68. González, 78. Látal. Rozhodčí: D. Černý - Hrabovský, Kotík - Adámková (video). ŽK: P. Černý (Pardubice). Diváci: 458 (omezený počet).

Pardubice: Boháč - Halász, Čihák (36. Lupač), Toml, Čelůstka - Jeřábek, Červ (84. Šimek) - Tischler, Beran (46. Matějka), Cadu - P. Černý (73. Huf). Trenér: Novotný.

Olomouc: Macík - Poulolo, Hubník, Vepřek (76. Látal) - Zahradníček, Greššák (36. Sedlák), Breite, González (76. Spáčil), Zmrzlý - Daněk (76. Uriča), Růsek (87. Matoušek). Trenér: Jílek.

Jaroslav Novotný (trenér Pardubic): "Po vítězství v Teplicích jsme chtěli bodovat, nejlépe za tři body. To se nám nepovedlo, naopak jsme utrpěli debakl. Utkání nezačalo dobře, dostali jsme brzy branku. Na ni se nám podařilo odpovědět po pěkné akci. Potom jsme měli několik příležitostí, Olomouc ale vynikajícími zákroky podržel brankář (Macík). Poté jsme inkasovali druhý gól. Šli jsme do kabiny s tím, že se pokusíme o zvrat ve druhém poločase. Přišla 49. minuta a z nějakých 25 metrů jsme inkasovali potřetí. Utkání to hodně ovlivnilo. Nechtěli jsme se cpát do útočné fáze, protože jsme věděli, že Olomouc má dobré brejky a nahoru chodí ve čtyřech pěti lidech. Sigma se za stavu 3:1 zklidnila, my jsme naopak některé akce zbytečně přehráli místo toho, abychom zakončili. Rozhodla produktivita a výkony brankářů."

Václav Jílek (trenér Olomouce): "Jsem spokojený s výsledkem a efektivitou. Myslím si, že zejména po odchodu Lukáše Greššáka se herní jistota, s níž jsme do zápasu vstoupili, vytratila. Měli jsme jednoduché ztráty míčů, z čehož rezultovalo dost náznaků šancí Pardubic. Tam máme pořád co zlepšovat. Výsledek je pro nás obrovsky důležitý a zasloužený. V úterý jsme postoupili i v poháru. Ale dokonalý týden to nebyl, protože do toho počítám i domácí ligové utkání s Hradcem Králové, s nímž jsme remizovali 2:2, přestože jsme vedli o dvě branky. Z dvojzápasu s východočeskými týmy jsme chtěli získat minimálně čtyři body. Musíme to ale brát s pokorou, dnes se nám podařilo zvítězit venku."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články