Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

SOUHRN 15. KOLA: Slavia vrátila Baníku porážku a opět zvýšila náskok na Plzeň. Sparta udolala Opavu

Stačily dva zápasy a z manka šesti bodů je najednou jedenáct. Fotbalisté Slavie vedení v čele první ligy zvýšili v 15. kole díky vlastní výhře 4:0 nad ostravským Baníkem a remíze Plzně ve Zlíně 1:1. Třetí je Jablonec po triumfu 1:0 v Karviné. Mladá Boleslav klesla na čtvrtou příčku po remíze 2:2 v Olomouci. Sparta je šestá, když si přivezla tři body z Opavy. Skvělou formu mají České Budějovice. Čtvrté vítězství v řadě vybojovaly v Teplicích.

Slavia – Ostrava 4:0

Porážka v poháru zapomenuta, Slavia si v druhém měření sil proti Baníku spravila chuť. V ligovém utkání v Edenu nasázeli sešívaní ostravským fotbalistům čtyři góly, z toho Tomáš Souček dal dva a navíc zahodil penaltu. Slavia tak vede ligu už o 11 bodů. Baník dohrával půl hodiny v deseti vinou vyloučeného Milana Jiráska.

Zlín - Plzeň 1:1

Už ne devět, ale jedenáct. Manko fotbalistů Plzně na vedoucí Slavii se opět zvýšilo. Viktoria sice na hřišti trápícího se Zlína vedla po gólu Michaela Krmenčíka, ale remízu 1:1 trefil Tomáš Wágner. Ševci se vstřelné branky v ligovém duelu dočkali po čtyřech střetnutích a poskočili na třináctou příčku.

Opava - Sparta 0:1

Fotbalisté Opavy měli hlavně ve druhém poločase proti Spartě ještě dost štěstí, protože favorizovaní hosté z Prahy zahodili dost šancí. Výsledek 0:1 tak určil norský záložník Andreas Vindheim, který se při svém prvním ligovém startu v sezoně v základní sestavě Sparty trenéru Jílkovi odvděčil gólem. Sparta je šestá. Opava nebodovala ve čtvrtém zápase za sebou a zůstává na dně tabulky.

Olomouc – Mladá Boleslav 2:2

Jak přijít o nadějný náskok během jedné minuty? Přesně to předvedli fotbalisté Olomouce. V úseku mezi 63. a 64. minutou hráči Mladé Boleslavi dvakrát udeřili a smazali ztrátu na Hané. Na víc se už ale nezmohli, a tak duel 15. kola skončil nerozhodně 2:2. Zachránci Středočechů se stali Jakub Fulnek a Lukáš Budínský, kteří reagovali na trefy Jakuba Plška a Víta Beneše.

Bohemians – Slovácko 0:0

Bohemians doma remizovali v předehrávce 15. kola se Slováckem 0:0. Domácí si vypracovali o něco více šancí, ale žádnou z nich využít nedokázali. Pražané doma neprohráli ani posedmé v sezoně, hosté natáhli neporazitelnost v lize na šest utkání.

Karviná – Jablonec 0:1

Šestým gólem v této ligové sezoně vystřelil Martin Doležal tři body fotbalistům Jablonce. Ti vyhráli v Karviné 1:0 a dostali se na třetí místo tabulky o bod před Mladou Boleslav. Karviná doma ani na sedmý pokus v sezoně nezvítězila.

Liberec – Příbram 3:2

Slovan Liberec často zvládne zatopit elitním týmům ligy, proti slabším naopak ale často ztratí. Nicméně jeho zápasy s Příbramí se zdají být jistotou, protože jich vyhrál už sedm za sebou. Na Stadionu U Nisy se ale žádná nuda nekonala. Severočeši sice vedli po půl hodině 2:0, soupeř se ale nedal a z rohu snížil Marek Kodr. V druhé půli si ale týž obránce vstřelil nešťastný vlastní gól, v nastavení jen korigoval na konečných 3:2 Soufiane Drame. Liberec si v tabulce pojistil osmé místo, Příbram zůstává třináctá.

Teplice – České Budějovice 1:3

Jedenáctá, dvacátá a šestadvacátá. V těchto minutách zasadily České Budějovice údery domácím Teplicím a v 15. kole si připsaly další vítězství. Jihočeši vyhráli čtyři poslední kola. Petr Mareš stačil už jen korigovat.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy