Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Dvojúder v průběhu minuty zajistil Mladé Boleslavi alespoň bod v Olomouci

Jak přijít o nadějný náskok během jedné minuty? Přesně to předvedli fotbalisté Olomouce. V úseku mezi 63. a 64. minutou hráči Mladé Boleslavi dvakrát udeřili a smazali ztrátu na Hané. Na víc se už ale nezmohli, a tak duel 15. kola skončil nerozhodně 2:2. Zachránci Středočechů se stali Jakub Fulnek a Lukáš Budínský, kteří reagovali na trefy Jakuba Plška a Víta Beneše.

Lukáš Budínský z Mladé Boleslavi v utkání proti Olomouci
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Do zápasu vstoupili mnohem aktivněji domácí. Už ve čtvrté minutě musel Budínský důrazným odkopem řešit spletitou situaci před Stejskalem. Nicméně Sigma se vedoucího gólu dočkala poměrně brzy. Centr z pravé strany prošel šestnáctkou až k Plškovi a nejlepší střelec Hanáků otevřel skóre.

Nemuselo zůstat u jednoho gólu. Vzápětí hlavičkoval nebezpečně Kerbr, po hlavičce Yunise a pokusu Plška musel zasahovat Stejskal, který měl v tomto časovém úseku spoustu práce.

Boleslav moc prostoru k ofenzivě neměla. Ve 22. minutě vystřelil Budínský, ale Jemelka pokus ke gólmanovi nepustil. Mimo šla i slabá hlavička Komličenka a pokus Ladry také neměl šanci. Možná i proto ještě do půle posílil útok Mešanovič, který začal duel na lavičce. "Celý první poločas byl jeden velký chaos," zhodnotil Jakub Fulnek hru svého týmu.

Bosenský útočník měl na kopačce vyrovnání v 52. minutě, ale tváří v tvář Buchtovi poslal míč mimo, nicméně tato akce signalizovala větší útočnou aktivitu hostí. Potvrdit ji mohl Budínský, ovšem jeho hlavička zazvonila o tyč domácí branky.

Když po rohu zvýšil Beneš hlavou na 2:0, zdálo se, že by Sigma mohla kráčet k pohodovým bodům. Jenže minutu poté obstřelil Fulnek obranu i gólmana a za dalších pár vteřin Budínský zblízka vyrovnal. "To jsem v kariéře v životě nezažil. Místo abychom se uklidnili a hlídali vedení, tak dostaneme za minutu dva góly," nevěřil obránce Sigmy Milan Kerbr. "Jedna minuta nám stačila k bodu," přidal Fulnek.

V dalším průběhu se oba celky snažily strhnout vítězství na svoji stranu. Nebezpečně pálil Ladra, na druhé straně hřiště Hála. Skóre se nezměnilo ani v nastavení, kdy domácí při závaru po velkém tlaku trefili břevno. "Máme mentální sílu a ubránili jsme to," zakončil Fulnek.

15. kolo první fotbalové ligy:

Sigma Olomouc - FK Mladá Boleslav 2:2 (1:0)

Branky: 14. Plšek, 62. Beneš - 63. Budínský. 64. Fulnek. Rozhodčí: Ginzel - Vitner, Vaňkát. ŽK: Beneš - Hubínek, Hašek. Diváci: 2406.

Olomouc: Buchta - Hála (80. Sladký), Beneš, Jemelka, Kerbr - Pilař (67. Texl), Houska, Greššák, Plšek, González (65. Falta) - Yunis. Trenér: Radoslav Látal.

Mladá Boleslav: Šeda - Jakub Klíma, Tatajev, Pudil, Fulnek - Budínský, Hubínek, Hašek (36. Mešanovič), Bucha (75. Jiří Klíma) - Komličenko, Ladra (90.+2 Auer). Trenér: Weber.

Radoslav Látal (trenér Olomouce): "Jsme zklamaní z toho, že jsme získali jen jeden bod. V první půli bylo z naší strany vše v pořádku, jen jsme měli dát druhý gól. Rozhodl krátký úsek druhé půle. My vedeme 2:0 a místo, aby to někdo na hřišti uklidnil, tak dostaneme po individuálních chybách dvě branky. Bylo to z naší strany podcenění situace, někteří hráči tam zůstali viset a to rozhodlo. Není nám nic platné, že jsme byli 70 minut lepším týmem, když nemáme tři body."

Jozef Weber (trenér Mladé Boleslavi): "Po takovém vývoji je remíza dobrá, v první půli jsme nestíhali, byli jsme všude pozadu. I když Sigma dala po přestávce druhý gól, tak dominantní jsme byli my a podařilo se nám rychle vyrovnat. Pomýšleli jsme pak na tři body, posílili útok, ale nakonec jsme byli rádi, že jsme ubránili jeden. Když to řeknu trochu s nadsázkou, tak to byla dnes Bundesliga, ale bez divácké kulisy."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články