Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Jediným vítězem opatrnost. Bohemians hráli se Slováckem bez branek

Bohemians doma remizovali v předehrávce 15. kola se Slováckem 0:0. Domácí si vypracovali o něco více šancí, ale žádnou z nich využít nedokázali. Pražané doma neprohráli ani posedmé v sezoně, hosté natáhli neporazitelnost v lize na šest utkání.

Utkání Bohemians - Slovácko
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Bod tady vzhledem k výkonu, který byl opravdu špatný, bereme. První poločas – hlavně vepředu špatný pohyb. Málo jsme běhali, byli málo agresivní. Hloupě jsem faulovali, ve druhém poločase jsme byli nepřesní. Jedině jsme výborně pracovali v šestnáctce při odražených balonech," uvedl trenér hostů Martin Svědík.

"Hráli jsme na vítězství, fyzické nasazení nám vydrželo 80 minut. Pokud nedáte gól, je bod maximum," zhodnotil lakonicky Luděk Klusáček.

První šanci měli domácí. V deváté minutě vystřelil Havel po kombinaci s Keitou z hranice vápna, ale jeho slabý pokus brankář Trmal v klidu kryl.

Slovácko poprvé zahrozilo v 21. minutě. Havlík vystihl Bartkovu přihrávku a vyslal do brejku Zajíce, jehož střelu před šestnáctkou zblokoval Bartek, který tak napravil předchozí chybu. Ve 40. minutě Jindřiškovu přízemní střelu k tyči zkrotil Trmal nadvakrát. Na opačné straně Kalabiškova hlavička skončila těsně vedle branky, ale gólman Le Giang celou situaci jistil.

V úvodu druhé půle si poradil s nedůrazným pokusem Šašinky. V 55. minutě si na Jindřiškův roh naskočil Pokorný, ale trefil pouze střed branky. Také hosté zahrozili po standardní situaci, jenže Hofmann hlavičkoval jen do Le Giangovy náruče. Bohemians poté častěji drželi míč na kopačkách, ale výraznější příležitost kromě Pokorného hlavičky si nevypracovali. Potřetí za sebou tak skončil ligový duel těchto týmů remízou.

Bohemians Praha 1905 - 1. FC Slovácko 0:0

Rozhodčí: Franěk - Vlasjuk, Leška - Berka (video). ŽK: Jindřišek, Bartek - Hofmann, Trmal. Diváci: 3496.

Bohemians: Le Giang - Bartek, Hůlka, Pokorný, Podaný - Havel, Jindřišek, Rada, Vodháněl (76. Vaníček) - Nečas (78. Ugwu), Keita (90.+3 Köstl). Trenér: Klusáček.

Slovácko: Trmal - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Divíšek - Havlík, Daníček - Kalabiška (72. Juroška), Šašinka, Navrátil - Zajíc (86. Sadílek). Trenér: Svědík.

Luděk Klusáček (trenér Bohemians): "Každá remíza doma je samozřejmě ztráta. Na druhou stranu je potřeba říct, že jsme hráli s velmi dobrým soupeřem, který je venku extrémně nebezpečný a úspěšný. Podařilo se nám po většinu zápasu Slovácko přehrávat díky maximálnímu nasazení. Do 80. minuty jsme soupeře dostali pod tlak, bohužel finální řešení nebylo produktivní."

Martin Svědík (trenér Slovácka): "Nebudu chodit kolem horké kaše, pro nás je dneska bod zlatý, ať už z důvodu prostředí, ale hlavně z důvodu našeho výkonu. První ani druhý poločas nebyl vůbec dobrý. První poločas jsme prohráli hodně osobních soubojů a po zisku balonů jsme neměli náběhovou aktivitu, hlavně krajní záložníci nám to špatně doplňovali. Nebyly tam sprintové náběhy a ochota jít rychle nahoru, abychom dostali soupeře do přečíslení nebo abychom si vytvořili lepší pozice pro útočnou fázi."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články