Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Liberec proti Příbrami vedl dvakrát o dvě branky, o výhru se ale strachoval

Slovan Liberec často zvládne zatopit elitním týmům ligy, proti slabším naopak ale často ztratí. Nicméně jeho zápasy s Příbramí se zdají být jistotou, protože jich vyhrál už sedm za sebou. Na Stadionu U Nisy se ale žádná nuda nekonala. Severočeši sice vedli po půl hodině 2:0, soupeř se ale nedal a z rohu snížil Marek Kodr. V druhé půli si ale týž obránce vstřelil nešťastný vlastní gól, v nastavení jen korigoval na konečných 3:2 Soufiane Drame. Liberec si v tabulce pojistil osmé místo, Příbram zůstává třináctá.

Liberecký útočník Petar Musa v souboji s Matějem Polidarem z Příbrami
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Liberec začal aktivněji a v polovině úvodního dějství otevřel skóre. Na Potočného centr z levé strany si naběhl Musa a z voleje míč usměrnil do sítě. Chorvatský útočník se gólově prosadil ve třetím soutěžním zápase po sobě, v minulém kole dvěma brankami zařídil výhru 3:1 v Mladé Boleslavi.

Slovan pokračoval v náporu. Balutu ještě vychytal gólman Kočí, ale ve 32. minutě už domácí podruhé slavili. Po Balutově kolmici udělal Malinský kličku brankáři a ve skluzu dotlačil míč do sítě. Příbram na konci první půle přidala a tři minuty před pauzou snížila. Na Zemanův rohový kop si naskočil Kodr a hlavou překonal Nguyena. Příbramský obránce se dočkal druhé ligové trefy.

"Slušně jsme kombinovali a měli fáze v utkání, které byly velmi dobré. První poločas jsme se dostali do vedení 2:0, potom jsme trošku polevili v koncentraci a závěr poločasu jsme začali hrát komplikovaně. Doplatili jsme na to lehkou inkasovanou branku po rohu," pověděl trenér Pavel Hoftych.

V druhé půli mohl zvýšit Potočný, ale jeho tečovanou střelu srazila obrana hostů na roh. Domácí se dočkali pojistky až v 66. minutě, kdy si po Breiteho centru dal Kodr pod tlakem nabíhajícího Musy vlastní gól.

Snížit mohl Zeman, ale po kličce Nguyenovi trefil jen boční síť. Na druhé straně vychytal Kočí střídajícího Peška a poté zneškodnil i Potočného hlavičku. V 90. minutě ranou z dálky k tyči snížil Dramé, ale na vyrovnání už hostům nezbyl čas.

15. kolo první fotbalové ligy:

Slovan Liberec - 1. FK Příbram 3:2 (2:1)
Branky: 24. Musa, 31. Malinský, 66. vlastní Kodr - 42. Kodr, 90. Dramé. Rozhodčí: Cieslar - Paták, Caletka. ŽK: Oscar - Škoda, Stuparevič. Diváci: 2914.
Sestavy: Liberec: Nguyen - Mikula, Kačaraba, Karafiát, Hybš - Oscar, Mara - Malinský (65. Pešek), Baluta (61. Breite), Potočný - Musa (87. Kuchta). Trenér: Hoftych.
Příbram: Kočí - Nový, Kodr, Šimek, Cmiljanovič - Alvir (31. Škoda), Soldát (65. Stuparevič), Dramé, Rezek, Zeman (78. Kříž) - Polidar. Trenér: Nádvorník.

Ohlasy trenérů:

Pavel Hoftych (trenér Liberce): "Chtěli jsme navázat na vítězství v Mladé Boleslavi a na dobrý zápas v poháru s Teplicemi. Myslím, že se to podařilo. Druhý poločas jsme zase hráli dobře, dali jsme na 3:1 a měli jsme další šance. Neproměnili jsme je a v závěru jsme po zbytečné ztrátě inkasovali branku. Zápas byl takovou ukázkou, jak si zkomplikovat víceméně rozhodnuté utkání. Naštěstí jsme to dotáhli do vítězného konce, za celý zápas jsme si to jednoznačně zasloužili. Jsme rádi, že jsme 800. zápas Liberce v české lize nezkazili."

Roman Nádvorník (trenér Příbrami): "Jsem zklamaný z toho, že když jsme se nějakým způsobem dostali do hry, vytvořili jsme si nějakou gólovou šanci, tak jsme ji neproměnili a Liberec nás trestal. Samozřejmě byl lepší na míči. Dostali jsme smolný gól, kdy se nám zranil stoper. Museli jsme ho za lajnou zašívat, a než jsme se ve stoperské dvojici přeskupili, stačil nás Liberec potrestat. Byl to nešťastný gól. Myslím, že zápas se zlomil v okamžiku, kdy Zeman nedal do prázdné brány. V ten moment jsme se mohli dostat do hry a mohli jsme se zápasem ještě něco udělat. Když jsme dali v 90. minutě na 3:2, to už se těžko honí. Myslím, že v druhé půli jsme hráli aktivněji, dobře směrem dopředu. Je škoda, že jsme to nedotáhli aspoň do remízy." 


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články