Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Mizérie Mladé Boleslavi pokračuje, po přestřelce podlehla i Slovácku

Trápení ambiciózní Mladé Boleslavi nebere konce ani po angažování trenéra Karla Jarolíma. Klub z města automobilů totiž ve 14. ligovém kole prohrál se Slováckem 2:3 a podzim uzavře na patnáctém místě se ziskem devíti bodů. Hosté z Uherského Hradiště naopak navázali na předchozí skalp Plzně a poskočili na šestou pozici.

Útočník Slovácka Václav Jurečka
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Zápas gólově otevřel boleslavský Jiří Klíma, ale ještě v prvním poločase odpověděl Jan Kliment a po změně stran otočili skóre střídající Václav Jurečka a Vlastimil Daníček z pokutového kopu. Další náhradník Michal Škoda už jen zmírnil domácí porážku.

Slovácko, povzbuzené suverénním triumfem 4:0 nad Plzní, začalo aktivněji. Nejnebezpečnější byla Kohútova střela zpoza šestnáctky, která proletěla kousek nad břevnem.

Mladoboleslavští ve 20. minutě naopak hned první velkou šanci proměnili. Na Marešův centr si naběhl Jiří Klíma a zblízka snadno skóroval. Za necelou čtvrthodinu vyrovnal Kliment, který po Navrátilově nákopu z vlastní poloviny z úhlu přehodil Mikulce. Domácí brankář ještě v závěru první půle zastavil Kohútovu ránu.

Po hodině se z rohového kopu znovu prosadil Jiří Klíma, ale sudí Petřík po konzultaci s videorozhodčím gól neuznal kvůli ofsajdu. Poté převzalo iniciativu Slovácko. V 75. minutě po Sadílkově centru skóroval Jurečka umístěnou hlavičkou a za pět minut bylo pro Boleslav ještě hůř. Mikulec v šestnáctce fauloval Tomiče a nařízenou penaltu proměnil kapitán Daníček.

"Bylo to necitlivé rozhodnutí od našeho brankáře. Myslím, že do té situace ani neměl chodit," konstatoval trenér domácích Jarolím. "Myslím, že penalta rozhodla zápas. Zvýšili jsme náskok o dva góly a soupeř už to pak měl složité," doplnil hostující útočník Jurečka.

Mužstvo z Uherského Hradiště v lize vyhrálo v Mladé Boleslavi poprvé od roku 2010 a po devíti zápasech.

FK Mladá Boleslav - 1. FC Slovácko 2:3 (1:1)

Branky: 20. Jiří Klíma, 86. Škoda - 34. Kliment, 75. Jurečka, 80. Daníček z pen. Rozhodčí: Petřík - Nádvorník, Vodrážka - Adam (video). ŽK: Mazáň, Jiří Klíma, Túlio, Mikulec - Tomič.

Mladá Boleslav: Mikulec - Tatajev, Šimek, Křapka - Fulnek (85. Langhamer), Túlio, Budínský, Mareš (70. Janošek), Mazáň - Graiciar (76. Škoda), Jiří Klíma (70. Drchal). Trenér: Jarolím.

Slovácko: Nemrava - Šimko (62. Reinberk), Hofmann, Kadlec, Daníček - Havlík, Sadílek - Petržela (62. Jurečka), Kohút (81. Kubala), Navrátil (81. Srubek) - Kliment (70. Tomič). Trenér: Svědík.

Karel Jarolím (trenér Mladé Boleslavi): "Věděli jsme, že Slovácko má konsolidovaný tým, velice nepříjemný v přechodové fázi, to jsme chtěli eliminovat. Takže jsme víc vycházeli z bloku a chtěli naopak chodit do rychlých protiútoků. Z jednoho takového se nám podařilo vstřelit branku. Měli jsme první poločas i několik nebezpečných standardních situací - škoda že jsme z toho nevstřelili další branku. Soupeři jsme to nabídli jak na podnose, že srovnal. Druhý poločas jsme zase předvedli dvě fatální chyby. Pokrytí hráčů v šestnáctce - to je luxus pro soupeře, co mu dopřejeme. Ale dneska jsme asi podali nejtýmovější výkon oproti těm předchozím. Byli jsme přece jen líp zorganizovaní. Chlapci chtěli, nemyslím si, že bych jim tohle měl vyčítat. Ale bohužel doplácíme na chyby. Každý by si měl uvědomit, že už je to boj o záchranu."

Martin Svědík (trenér Slovácka): "Hodnocení zápasu jako takovému se tentokrát vyhnu. Jsem moc rád, že jsme vyhráli. Musím klukům poděkovat za poslední zápasy a za to, že jsme si za tím šli. Vítězství s Plzní i v Boleslavi jsou důležitá. Vrátili jsme se do pater tabulky, kde chceme být. Díky všem, samozřejmě realizačnímu týmu a klukům, jak jsme ten závěr zvládli. Ale myslím, že to mohlo být ještě lepší. Bohužel máme takové výkyvy, že neudržíme křivku výkonnosti. Na tom musíme pracovat."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články