Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Zlín ukončil střelecké trápení, z cenného vítězství se však radují Teplice

Po 382 minutách sice skórovali, ale na bodový zisk to nestačilo. Fotbalisté Zlína totiž v závěrečném podzimním kole prohráli na domácím stadionu s Teplicemi 2:3. Rozhodující gól vstřelil v 75. minutě střídající Matěj Radosta. Před ním se za "ševce" dvakrát trefil Jakub Janetzký, v dresu hostujících "sklářů" dvakrát slavil Jakub Mareš.

Utkání Zlín - Teplice
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Tepličtí dorazili bez nemocného trenéra Radima Kučery a jeho náhradník, asistent Josef Dvorník, se už v 8. minutě radoval z gólu. Moulis poslal z dvaceti metrů střelu, kterou brankář Dostál dokázal vyrazit jen před sebe, a nehlídaný Mareš míč dorazil do sítě.

Pro Zlín to znamenalo dvojí pohromu, neboť při pádu pod nohy vlastních spoluhráčů si způsobil krvavé zranění na hlavě Dostál a jeho ošetřování na deset minut přerušilo hru - gólman se však vrátil mezi tyče. Poločas ale nedochytal, ještě před přestávkou byl střídán.

Domácí mohli hned po rozehrání vyrovnat, ale Hlinkova dělovka ztroskotala na rukavicích brankáře Diviše. Zlín byl i poté aktivnější, ale neprosadil se ani z několika nepřehledných situací. Ve 31. minutě už bylo srovnáno po individuálním průniku Jawa, který vrátil míč směrem k bližší tyči a tam ho Janetzký protlačil do branky, čímž ukončil zlínské čekání na gól.

Jenže závěr poločasu znovu patřil Teplickým: Žitného rána ještě byla sražena na roh, ale ve třetí nastavené minutě se dostal odražený míč znovu k Marešovi, který se nejlépe zorientoval, a hosté znovu vedli.

Domácí se po změně stran snažili prostřelit nejistého Diviše ze střední vzdálenosti a nejpilnější v tom byl Hlinka, ale z gólu se neradoval. V 67. minutě ale spoluhráč Janetzký napálil z 18 metrů míč přesně pod břevno a bylo znovu srovnáno.

Ne na dlouho - v 75. minutě totiž dokázal střídající Radosta vyhrát souboj právě s nedůrazným Janetzkým a zápas definitivně rozhodl. Hosté pod novými trenéry podruhé za sebou vyhráli a posunuli se na dvanácté místo hned za svého soupeře.

Fastav Zlín - FK Teplice 2:3 (1:2)

Branky: 31. a 67. Janetzký - 8. a 45.+3 Mareš, 75. Radosta. Rozhodčí: Machálek - Dresler, Bureš - Marek (video). ŽK: Jawo, Vraštil, Čanturišvili, Buchta - Jukl, Moulis, Mareš, Diviš.

Zlín: Dostál (45.+4 Rakovan) - Vraštil, Buchta, Procházka - Cedidla (65. Dramé), Conde, Hlinka (81. Slaměna), Čanturišvili - Poznar, Janetzký, Jawo. Trenér: Páník. 

Teplice: Diviš - Vondrášek, Ljevakovič (73. Kodad), T. Kučera, Černý - Vukadinovič (56. Radosta), Jukl, Trubač, Moulis (73. Řezníček), Žitný - Mareš (87. Kováč). Trenér: Dvorník.

Bohumil Páník (trenér Zlína): "Byl to zápas o našich chybách a neproměněných šancích. Když už vyrovnáme a nadechujeme se k obratu, tak vykopneme sami míč z branky Teplic. Chyba před rozhodujícím gólem byla navíc fatální, dokonce nevím, zda tam nebyl faul... Je to všechno o mentální síle, čekají mě smutné Vánoce, jsem z toho hodně frustrován. Proč nestřídal brankář Dostál hned po zranění? Nechávám to na rozhodnutí hráče a lékaře, nevstupoval jsem do toho. Přes zimu se budeme snažit přinést především nějakého krajního beka, tam si nyní nevystačíme, zvláště při některých absencích."

Josef Dvorník (asistent trenéra Teplic): "Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře, vedle gólu jsme byli silní i na míči a především produktivní - ze čtyř střel jsme třikrát skórovali. Ale domácí dobře zareagovali, o to více důležité bylo, že jsme dokázali hrát stále svoji hru. Musíme hráče pochválit, jak na průběh reagovali, vždy dokázali vstřelit brzy další branku. Dobře nám fungovala osa celého týmu, i když na stoperech díky absencím hrají kluci, kteří mají obvykle jiné úkoly. I střídající hráči měli zdravotní problémy, někteří nastupovali pod prášky, přesto zápas zvládli. S nemocným hlavním koučem Radimem Kučerou jsem byl ve spojení i v průběhu utkání a už se těšíme, že se nám rychle vrátí."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články