Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Azevedo opět skóroval a zajistil Baníku hubenou výhru v Brně

Dyjan Carlos de Azevedo má v závěru podzimu vynikající formu. V ligovém utkání se trefil potřetí v řadě, upevnil si pozici nejlepšího klubového střelce, ale hlavně pomohl Baníku k vítězství 1:0 v Brně. Ostrava proto opanovala čtvrtý venkovní zápas v řadě a už šest kol neprohrála. Zbrojovka doma z osmi podzimních duelů získala jen pět bodů.

Utkání Brno - Ostrava
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Do utkání vstoupili lépe hostující fotbalisté. Už ve 3. minutě vyslal Tetour krásným pasem do brejku Zajíce, který si poradil se stoperem Dreksou, ale už ne s vlastní koncovkou. V 6. minutě se prodral do vápna brněnský Fousek, ale také on nezvládl řádně vystřelit. V 16. minutě po centru zprava musel před domácím Šumberou hasit nebezpečí Fillo za cenu rohu.

K prvnímu gólu měl blízko i Baník. Ve 27. minutě vznikl závar před Šustrovou brankou, ale Kuzmanovič ani Holzer nedokázali brněnského gólmana překonat. Ostrava zúročila mírnou převahu ve 39. minutě. Tetour se při průniku do šestnáctky dostal do kontaktu s ligovým debutantem Jamborem, sudí pískl penaltu, kterou De Azevedo bezpečně proměnil.

"Neměl jsem do toho souboje chodit. Mrzí mě, že moje premiéra nedopadla dobře. Zbytečně jsme prohráli, jsem zklamán," řekl sedmnáctiletý David Jambor.

Na konci první půle mohl vyrovnat Fousek, jeho ránu z hranice šestnáctky ovšem zlikvidoval strážce ostravské svatyně Laštůvka. Po přestávce se obě mužstva dostávala do tempa velmi pozvolna. Na hřišti bylo k vidění více osobních soubojů než pohledné hry a šance se z toho nerodily téměř žádné.

"Byl to hodně boj na těžkém terénu. Trávník byl moc měkký, ale poctivě jsme to odbránili," popsal stoper Baníku Patrizio Stronati.

S přibývajícím časem rostla snaha Zbrojovky o vyrovnání. V 76. minutě se do střelecké pozice dostal střídající Fila, ale jen o vlásek minul břevno Laštůvkovy branky. Na zkušeného gólmana Baníku nevyzrál v 81. minutě z bezprostřední blízkosti ani Růsek, a tak Ostrava dotáhla do vítězného konce třetí ligový duel s Brnem za sebou.

Zbrojovka Brno - Baník Ostrava 0:1 (0:1)

Branka: 39. De Azevedo z pen. Rozhodčí: Berka - Horák, Hurych - Lerch (video). ŽK: Vintr, Fousek, Hlavica - Kaloč.

Brno: Šustr - Bariš, Dreksa, Gajič (23. Kotula, 46. Hlavica), Šural - Štepanovský, Jambor (75. Koudelka), Vaněk, Šumbera (46. Vintr) - Růsek, Fousek (75. Fila).. Trenér: Dostálek.

Ostrava: Laštůvka - Fillo, Pokorný, Stronati, Fleišman - Jánoš, Tetour (86. Azackij) - De Azevedo, Kuzmanovič (74. Kaloč), Holzer (74. Buchta) - Zajíc (70. Tijani). Trenér: Kozel.

Richard Dostálek (trenér Brna): "Nehodnotí se mi to dobře. Byli jsme sice Baníku vyrovnaným soupeřem, ale na to se nehraje. Fotbal se rozhoduje v pokutových územích a v nich nás Ostrava dokázala přetlačit. My jsme udělali několik velkých chyb při obsazování středových hráčů soupeře, z čehož pramenila i gólová situace. Ve druhé půli jsme měli několik dobrých momentů k vyrovnání, ale nedali jsme to, a proto jsme prohráli."

Luboš Kozel (trenér Ostravy): "Jsme spokojeni se třemi body a s vítězstvím, které je podle mě zasloužené. Hlavně v první půli jsme byli jednoznačně lepším týmem, šance měli Zajíc i Holzer, ale do vedení jsme šli z penalty. S přibývajícím časem se zhoršoval terén a pro fotbal tam bylo prostoru čím dál míň. My jsme nepřidali druhou gólovou pojistku, ale zase jsme to slušně ubránili, i když jsme nehráli dobře. Střídající hráči se moc nechytli."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články