Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hradec deklasoval v hodinovém oslabení Teplice, dvakrát se trefil obránce Gabriel

Více než hodinu hráli po vyloučení Petra Rybičky v početní nevýhodě, přesto fotbalisté Hradce Králové přejeli v 11. kole v mladoboleslavském azylu Teplice 4:1. První dva góly v ligové kariéře vstřelil Adam Gabriel, premiérově se v nejvyšší soutěži prosadil i střídající Ondřej Ševčík. "Votroci" doma zvítězili potřetí v sezoně a posunuli se na čtvrté místo v neúplné tabulce. Severočeši po čtyřech duelech prohráli a zůstali jedenáctí.

Utkání Hradec Králové - Zlín
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Teplice vstoupily do utkání o poznání aktivněji, ale skóre paradoxně otevřeli domácí. V 17. minutě podrazil Knapík ve vápně Rybičku a sudí Szikszay nařídil po konzultaci s videorozhodčím pokutový kop. Penaltu proměnil střelou doprostřed branky kapitán Rada a po 236 minutách ukončil královéhradecké čekání na domácí gól.

Po půlhodině Szikszayovi opět pomohl videorozhodčí a hlavní sudí po přezkoumání záznamu vyloučil Rybičku za ostrý faul na Shejbala. Nejtrestanější ligový tým pošesté v sezoně dohrával v oslabení.

"Skláři" brzy přesilovku využili. Gning se šikovně protáhl mezi dvěma obránci a Novotný zastavil unikajícího senegalského útočníka jen za cenu faulu. Penaltu ve 42. minutě s přehledem zužitkoval Žák, jenž navázal na hattrick z minulého kola a s pěti góly se posunul do čela klubové tabulky střelců. Ještě v nastavení úvodního dějství mohl Gning dokonat bleskový obrat, v pádu však trefil jen tyč.

Hradec v minulém utkání se Spartou proti soupeři v oslabení ztratil dobře rozehraný zápas, tentokrát si to ale z opačné pozice vynahradil. V 54. minutě doběhl Gabriel těžký míč, přehodil gólmana Muchu a individuální akci zakončil volejem, který byl nakonec vítězný. "Možná to vypadalo jako pěkná akce, ale já jsem se snažil prostě honit balon a být u něj první. A byl z toho gól," uvedl jednadvacetiletý odchovanec Sparty.

"Votroci" sice byli ve zbytku utkání pod tlakem a Severočeši si vytvořili spoustu gólových příležitostí, ale v koncovce se jim absolutně nevedlo. Hned třikrát nebezpečně vypálil Gning - dvakrát těsně vedle a jednou ho vychytal Reichl. Domácí brankář se blýskl i při Trubačově prudké střele.

V 81. minutě se naopak prosadil na druhé straně po Radově standardní situaci střídající Ševčík a za dalších sedm minut po rohu zpečetil páté královéhradecké vítězství v ligové sezoně Gabriel. Východočeši proto dali více gólů než v předchozích pěti domácích utkáních tohoto ročníku dohromady.

"Neřekl bych, že jsme to podcenili. Ale možná jsme si po výborném prvním poločase mysleli, že to půjde až příliš snadno. S takovým přístupem se nedá hrát první liga, druhý poločas byl od nás velká ostuda," litoval teplický Žák.

FC Hradec Králové - FK Teplice 4:1 (1:1)

Branky: 54. a 88. Gabriel, 19. Rada z pen., 81. Ševčík - 42. Žák z pen. Rozhodčí: Szikszay - Volf, Arnošt - Orel (video). ŽK: Novotný - Křišťan, Gning. ČK: 30. Rybička (Hradec Králové). Diváci: 816.

Hradec Králové: Reichl - Klíma, Čihák, Čech (46. Matěj Koubek) - Gabriel, Rada (90.+2 Dvořák), J. Kučera, Novotný (46. Harazim) - Rybička - Kubala (35. Ševčík), Vašulín (74. Trusa). Trenér: Miroslav Koubek.

Teplice: Mucha - Vondrášek, Knapík, Hybš - Hyčka (78. Vachoušek), T. Kučera, Jukl, Shejbal (40. Křišťan) - Trubač - Gning, Žák. Trenér: Jarošík.

Miroslav Koubek (trenér Hradce): "Velmi cenné vítězství ve velmi zvláštním zápase. Na začátku se projevilo, že jsme kvůli karetním trestům měli změny uprostřed zálohy, chyběla nám tam souhra. Teplice byly lepší a útočník Gning si s námi dělal, co chtěl. V oslabení jsme přežili první poločas, po změně stran jsme poslali na hřiště dalšího útočníka, změnili jsme rozestavení i přístup, vášeň pro hru. Přežili jsme i spoustu šancí, ale už jsme šli vítězství naproti a byli jsme odměněni. Poločasové přeskupení řad do odvážnějšího rozestavení bylo klíčové, také jsme konečně dali gól ze standardky. Červených karet je moc, to je tragédie, více než polovinu zápasů jsme hráli v deseti. Rybička tam šel v přemíře snahy, špatně to odhadl. Nemůže tam takhle jít, jasná červená. V tabulce jsme na tom dobře, máme 17 bodů a potřebujeme se dostat tak nějak slušně přes 20 bodů. Pak to bude slušné, měli bychom dobře zaděláno."

Jiří Jarošík (trenér Teplic): "Teprve to vstřebávám. Měli jsme soupeře na lopatě a ve finále jsme čtyřikrát inkasovali. O poločase jsme cítili velkou šanci, ale bohužel jsme dostali tvrdou lekci. Říkali jsme si, že Hradec nás může ve druhé půli zaskočit jen standardkami, což se nakonec bohužel naplnilo. Máme v týmu menší hráče, ale to má i Manchester City a také z toho nedostává góly. Jako trenéra mě může těšit, že jsme vypadali slušně na míči a kombinačně jsme Hradec přehráli, ale všichni budou hodnotit hlavně výsledek. Když prohrajeme 1:4, tak to nemůžu hodnotit dobře."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články