Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Oslabené Slovácko nestačilo doma na Bohemians

Fotbalisté Bohemians si dokázali poradit v utkání 11. kola se Slováckem 4:2. Domácím přitížilo vyloučení Jiřího Borka ve třinácté minutě. Klokani se jetě před koncem prvního poločasu dostali do dvougólového vedení a průběh zápasu s přehledem kontrolovali. Penaltu v nastaveném čase a na konečných 2:4 upravil Vlastimil Daníček.

Vyloučený Jiří Borek
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

"Klokani" v sezoně nejvyšší soutěže udrželi venkovní neporazitelnost, tým z Uherského Hradiště doma nevyhrál počtvrté za sebou a je desátý. Slovácko se dobře nenaladilo na čtvrteční duel Evropské konferenční ligy v Nice, kterému ve čtvrtek na svém stadionu podlehlo 0:1.

Borek nastoupil v lize poprvé od května, ale dnes musel z trávníku už ve 12. minutě. Dvacetiletý brankář těsně před pokutovým územím podrazil Drchala a od rozhodčího Petříka dostal rovnou červenou kartu. Vršovický tým početní výhodu okamžitě využil. K přímému kopu se postavil Květ a tvrdou ranou pod břevno překonal střídajícího gólmana Nguyena.

Hosté kontrolovali hru a ve druhé minutě nastavení úvodního poločasu zvýšili. Drchal přihrál Kovaříkovi, který ještě posunul míč na Prekopa a ten obstřelil Nguyena. Slovenský útočník se dočkal premiérové branky v české lize ve svém 32. utkání a stylově oslavil své sobotní 25. narozeniny.

Slovácko mohlo v úvodu druhé půle snížit, ale Kozákovu hlavičku zneškodnil brankář Valeš. Na druhé straně ale v 53. minutě přidal třetí gól volný Květ střelou do odkryté branky po Prekopově přihrávce.

Drchal v další velké šanci ztroskotal na Nguyenovi. Jeho protějšek Valeš inkasoval v 77. minutě, kdy ho překonal Reinberk výstavní dalekonosnou ranou do horního růžku.

Hned za tři minuty se radoval opět Květ, když po přihrávce střídajícího Berana zblízka prostřelil domácího gólmana. Čtyřiadvacetiletý středopolař v lize poprvé zaznamenal hattrick a v sezoně si polepšil na pět gólů.

"Klokani" mohli vyhrát i vyšším rozdílem, ale Hůlka hlavičkoval do břevna a Beran o kousek přestřelil. Poslední slovo tak měl ve čtvrté minutě nastaveného času Daníček, jenž z penalty potrestal Köstlův faul na střídajícího Brandnera. Bohemians v nejvyšší soutěži porazili Slovácko po čtyřech zápasech.

1. FC Slovácko – Bohemians Praha 1905 2:4 (0:2)

Branky: 77. Reinberk, 90.+4 Daníček z pen. - 16., 53. a 80. Květ, 45.+2 Prekop. Rozhodčí: Petřík - Horák, Vlček - Hocek (video). ŽK: Kozák - Jánoš, Prekop, Köstl. ČK: 12. Borek (Slovácko). Diváci: 4042.

Sestavy:
Slovácko:
Borek - Reinberk, Kadlec, Hofmann, Šimko (46. Petržela) - Havlík, Daníček - Holzer (78. Brandner), Vecheta (14. Nguyen), Duskí (46. Kalabiška) - Kozák (65. Mihálik). Trenér: Svědík.

Bohemians: Valeš - Köstl, Křapka, Hůlka - Dostál, Jindřišek, Jánoš (68. Krch), Kovařík (76. Beran) - Květ (87. Novák), Prekop (67. Mužík) - Drchal (76. Bartek). Trenér: Veselý.

Martin Svědík (trenér Slovácka): "Upozorňovali jsme na silné zbraně soupeře, což jsou standardní situace. A v prvních osmi minutách necháme Bohemku třikrát kopat roh nebo standardní situace. Špatně jsme dostupovali k hráčům, na rozdíl od čtvrtečního zápasu jsme byli všude pozdě, hráli jsme špatně jeden na jednoho. Vyústilo to i ve vyloučení našeho brankáře. Nelze z toho vinit jenom Borka, celá naše organizace byla velmi špatná, nezajištěný prostor a pak nedohoda. Co bylo horší, ještě jsme dostali branku. Pak jsme si vypracovali i dvě šance, ale nedokázali jsme je proměnit, naopak jsme inkasovali do kabiny, což byl možná i zlom v hlavách hráčů. Druhý, třetí i čtvrtý gól dostaneme z brejkových situací soupeře. Místo toho, abychom v deseti bránili ještě pozorněji, tak jsme to hodně otevřeli. V utkání bylo všechno proti a všechno špatně. Ale samozřejmě naši vinou. My jsme tomu nešli naproti."

Jaroslav Veselý (trenér Bohemians): "My si těchto bodů vážíme, jsou pro nás strašně důležité z hlediska vývoje v tabulce. Trošku jsme odřízli Slovácko, byl to takový zápas o šest bodů. Jsme za to nesmírně vděční, bereme to s pokorou. Za mě to úplně pěkné utkání nebylo, zejména v prvním poločase, bylo to hodně soubojové, hodně se hrály odražené míče. Jako první klíčový moment vidím vyloučení domácího gólmana, ještě klíčovější bylo, že jsme dokázali z té situaci vstřelit branku. Úplně jsem nejásal z toho hrát proti oslabenému Slovácku, které má velmi dobré protiútoky. Gól nás trošku uklidnil. Jako druhý klíčový moment vidím branku do poločasu, která stanovila karty do druhého poločasu. Myslím, že Roman Valeš tady měl udržet nulu a zbytečně jsme si utkání znehodnotili dvěma obdrženými góly."


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články