Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Mladá Boleslav s Jarolímem byla blízko prohry, Opava ale v nastavení nedala penaltu

Mladoboleslavští mají s novým trenérem Karlem Jarolímem první bod. Vybojovali remízu 2:2 v Opavě, ale mohli také po utkání 11. kola první fotbalové ligy odjíždět s prázdnou. Domácí záložník Joel Christ Tiéhi neproměnil v nastavení pokutový kop.

Dominik Janošek z Mladé Boleslavi se pokouší obrat o míč opavského Joela Christ Tiehiho
zdroj: ČTK/Pryček Vladimír autor: Vladimír Pryček

Domácí se museli vyrovnat s absencí několika hráčů kvůli koronaviru a už v páté minutě prohrávali. Opavský obránce Hrabina po dlouhém nákopu udělal chybu, kdy špatně zpracoval míč, Jiří Klíma mu ho vypíchl a střelou pod brankářem Šromem otevřel skóre.

Slezané po inkasované brance přidali a po dvaceti minutách průběžný výsledek vyrovnali. Opět k tomu vedla chyba. Tentokrát mladoboleslavský záložník Kulhánek nepovedenou přihrávkou nabil Harazimovi, jenž ranou bez přípravy prostřelil Mikulce.

Chvíli poté opavský celek obrátil skóre. Tiéhi poslal míč Dordičovi, jenž vysunul Rataje, a mladý útočník domácích premiérovou trefou v lize poslal Opavu do vedení. Vzápětí mohl přidat třetí gól Slezanů Dordič, který obral o balon Janoška, jenže sám před Mikulcem vůbec netrefil bránu.

Vstup do druhé půle patřil Středočechům. Slezané po ztrátě míče propadli, do zakončení se dostal Jiří Klíma a přesnou střelou k tyči vyrovnal. Hosté byli od té chvíli aktivnější a právě Jiří Klíma mohl v závěru poslat hosty do vedení. Jenže ve vyložené šanci ho vychytal Šrom.

V nastavení rozhodčí Berka po konzultaci s videem po ruce jednoho z mladoboleslavských hráčů odpískal penaltu, ale Tiéhi pokutový kop neproměnil. Skvělým zákrokem se blýskl brankář Mikulec a pomohl Opavě k prvním bodům po obnovení ligy po přestávce zaviněné koronavirem.

"Jeli jsme sem s pokorou, ale chtěli jsme tady urvat tři body, na které jsme, myslím, měli. Ale protože proti nám byla v devadesáté minutě penalta, tak musíme remízu brát," uvedl Klíma.

11. kolo první fotbalové ligy:

SFC Opava - FK Mladá Boleslav 2:2 (2:1)

Branky: 24. Harazim, 35. Rataj - 5. a 50. Jiří Klíma. Rozhodčí: Berka - Caletka, Ratajová - Adámková (video). ŽK: Dibina, Hrabina, Harazim, Žídek - Jakub Klíma, Janošek, Budínský, Mazáň. Bez diváků.

Sestavy:

Opava: Šrom - Hrabina, Didiba, Žídek - Harazim, Tiéhi, Dordič (84. Kramář), Holík, Helešic - Juřena, Rataj (71. Koschatzký). Trenér: Skácel.

Mladá Boleslav: Mikulec - Zahustel (80. Douděra), Jakub Klíma, Tatajev, Křapka, Mazáň - Janošek, Budínský, Kulhánek - Jiří Klíma, Fulnek (70. Ikaunieks). Trenér: Jarolím.

Radoslav Kováč (asistent trenéra Opavy): "V prvním poločase jsme po hrubé chybě prohrávali 0:1. Místo abychom to sklepli dolů na gólmana a odskočili, tak dostaneme zbytečný gól. To se opakuje bohužel často. Naštěstí přišla dobrá reakce a vyrovnali jsme a pak po krásné akci na dvě přihrávky jsme dali druhý gól a otočili to. Poté přišel klíčový moment, kdy šel Dordič sám na bránu, ale nevyřešil to dobře a šlo to snad dvacet metrů vedle. Do druhé půle jsme nevstoupili dobře a dostali jsme laciný gól na 2:2. Pak už to bylo bez šancí, od nás tam nebylo vůbec nic a od nich jen náznak. V 91. jsme měli penaltu, kterou jsme bohužel neproměnili. To je obrovská škoda, ale když doma nedáte penaltu, tak se nedá vyhrávat."

Karel Jarolím (trenér Mladé Boleslavi): "Odjíždíme se smíšenými pocity. Vstup do zápasu nám vyšel a dostali jsme se do vedení a jen vlastníma hloupostmi jsme Opavu vrátili do hry. První brance předcházela laciná ztráta a u druhé jsme nebyli důslední a nezvládli jsme to takticky při bránění. S druhým poločasem jsem až na ten hektický závěr celkem spokojený. Slušně jsme kombinovali a měli jsme tam i stoprocentní šanci Jirky Klímy. U mužstva jsme krátce, takže před zápasem bych asi bod bral, ale průběh mi ukázal, že jsme si mohli odvézt i víc."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články