Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

SOUHRN 11. KOLA: Plzeň těsně zdolala Spartu, Slavia zase Boleslav. Dohrávky patřily Ostravě a Liberci

Lídry první ligy zůstávají i po 11. kole fotbalisté Slavie. Pražané si další výhru připsali proti Mladé Boleslavi, kterou udolali 1:0. Odstup tři body má Plzeň, která ve šlágru porazila Spartu kvůli velké chybě hostující defenzivy rovněž 1:0. Po 12 zápasech Jablonec slaví vítězství na venkovním hřišti. Severočeši uspěli na hřišti Zlína 1:0. Stejným výsledkem Teplice porazily Bohemians 1905. Body naopak v závěru ztratila Olomouc, která uhrála proti oslabenému Slovácku remízu 2:2.

Peter Olayinka ze Slavie se raduje z gólu s Josefem Hušbauerem
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Baník Ostrava - Příbram 3:0

Ostravané utekli hostům do třígólového náskoku už do deváté minuty, kdy se postupně prosadili Hrubý, Diop a vlastní branku si dal příbramský Tregler. Baník si už zbytek zápasu pohlídal a posunul se na páté místo. Příbram padla počtvrté v řadě.

Liberec - České Budějovice 4:2

Jihočeši vedli v Liberci už 2:1, ale dobře rozehraný duel do vítězného konce nedotáhli. Slovan otočil utkání na konečných 4:2 ve druhém poločase, rozdílovou branku zařídil Musa v 54. minutě. Budějovičtí zůstávají na dně tabulky.

Viktoria Plzeň - Sparta Praha 1:0

Problémy Sparty v defenzivě nekončí. Další velkou chybu obrana Pražanů předvedla v 11. kole na půdě Plzně a ta rozhodla o výsledku. Špatnou přihrávku Davida Lischky potrestal Michael Krmenčík a zajistil Viktorii triumf 1:0. Západočeši díky výhře zůstávají druzí tři body za Slavií. Letenští na úhlavního rivala ztrácí už bodů patnáct.

Slavia Praha - Mladá Boleslav 1:0

Na středeční utkání Ligy mistrů s Dortmundem se fotbalisté Slavie naladili vítězstvím. Pražané doma porazili v utkání 11. kola Mladou Boleslav 1:0 a zaznamenali třetí výhru i nulu v řadě. Středočeši sice sahali po vyrovnání, ale bývalý hráč sešívaných Muris Mešanovič nedal v nastavení penaltu. Jedinou branku utkání dal Peter Olayinka.

Zlín - Jablonec 0:1

Svého soupeře přestříleli a na hřišti byli lepším týmem, přesto fotbalisté Zlína popáté v řadě nedokázali v lize vyhrát. Doma podlehli Jablonci, kterému k výhře 1:0 stačila jediná střela na branku. O tu se postaral Jan Matoušek. Středočeši si venkovní vítězství připsali po 12 duelech.

Sigma Olomouc - Slovácko 2:2

Když v 80. minutě dokonali obrat a navíc hráli proti oslabenému Slovácku, vypadalo to, že fotbalisté Olomouce dokráčí k vítězství. Sigma však nezvládla závěr. Hosté vyrovnali v 88. minutě na konečných 2:2.

Teplice - Bohemians 1905 1:0

Teplice zdolaly 1:0 Bohemians a natáhly sérii bez porážky na pět zápasů. O jediný gól se postaral Jakub Mareš, pro domácího útočníka to byl čtvrtý zásah v posledních třech zápasech.

Karviná - Opava 1:1

Popáté v řadě v lize bodovali, nadále ale čekají na první domácí vítězství v sezoně. Fotbalisté Karviné k němu měli v 11. kole nakročeno, ale vedení proti Opavě, jež nastoupila pod vedením nového dočasného trenérského dua Josef Dvorník, Alois Grussmann, neudrželi a remizovali 1:1.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články