Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Teplice prodloužily sérii bez porážky, výhru nad Bohemians trefil Mareš

Teplice v předehrávce 11. kola první ligy zdolali 1:0 Bohemians a natáhly sérii bez porážky na pět zápasů. O jediný gól se postaral Jakub Mareš, pro domácího útočníka to byl čtvrtý zásah v posledních třech zápasech.

Jakub Mareš se raduje z branky
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Domácí kvůli řadě absencí nastoupili v pozměněné sestavě a situaci jim v deváté minutě zkomplikovalo zranění kapitána Admira Ljevakoviče, který musel střídat.

Ještě předtím se oba celky dostaly do jediných velkých šancí prvního poločasu. Pokus Ibrahima Keity zlikvidoval teplický gólman Grigar, na druhé straně zamířil těsně vedle Jakub Řezníček.

"V první půli jsme sbírali odražené míče, vycházela nám smysluplná kombinace. Měli jsme i dostatek příležitostí, takže gól mohl být jen otázkou času. Bohužel jsme prováhali hned první šanci v úvodní minutě, způsob zakončení Keity se těžko chápe," uvedl hostující kouč Martin Hašek.

Také po přestávce se hrál na Stínadlech svižný fotbal, ale s minimem šancí. Jako první zahrozil střelou z otočky hostující Michael Ugwu, ale o kousek minul.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih a ohlasy utkání Teplice - Bohemians

V 70. minutě si na přihrávku Tomáše Kučery naběhl Jakub Mareš, avšak brankář Bohemians 1905 Tomáš Fryšták vyběhl včas.

"Ještě prvních patnáct minut jsme měli hru pod kontrolou, byli jsme lepší a měli stoprocentní šanci Ugwem, který se uvolnil jako hráč evropské třídy, ale vystřelil jako dorostenec z okresního přeboru. Pak jsme začali kondičně uvadat a odešli ze zápasu," prohlásil Hašek.

Teplický útočník si o deset minut později spravil chuť. Přesným centrem ho našel Alois Hyčka a Jakub Mareš hlavičkou do protipohybu Fryštáka poslal domácí do vedení.

V dosavadním průběhu ligové sezony si připsal pátou branku a čtvrtou v posledních třech kolech.

"Když musel odstoupit Ljevakovič, tak jsem se zalekl. Ale Mareš si od něj vzal pásku a je to pravý kapitán. Proto jsme ho přivedli, aby dával góly," řekl trenér Teplic Stanislav Hejkal.

"Myslím, že jsme vzadu v klidu měli uhrát nulu, ale po naší ztrátě a dlouhém nákopu jsme umožnili soupeři jít do gólové situace, a tak ze zápasu, který jsme neměli prohrát, odcházíme bez bodu," přidal Hašek.

Bohemians prodloužili neúspěšnou šňůru výkonů venku, kde v dosavadních šesti zápasech získali jen bod.

FK Teplice - Bohemians 1905 1:0 (0:0)

Branka: 80. J. Mareš. Rozhodčí: Lerch - Hájek, Ratajová - Adam (video). ŽK: Keita, Krch, Rada (všichni Bohemians 1905). Diváci: 2703.

Teplice: Grigar - Čmovš, Shejbal, P. Mareš (88. Jindráček) - Žitný, Kodeš, Ljevakovič (9. Hyčka), Kučera, Paradin - Řezníček, J. Mareš (90. Vyhnal). Trenér: Hejkal.

Bohemians: Fryšták - Hůlka, Krch, Pokorný - Havel, Jindřišek, Vodháněl (83. Vaníček), Rada, Podaný - Keita (65. Puškáč), Ugwu (77. Nečas). Trenér: Hašek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články