Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

SOUHRN 10. KOLA: Slavia stáhla náskok Plzně, Sparta po pěti zápasech vyhrála

Generálka na úterní utkání v Lize mistrů s Bayernem Mnichov se Plzni nepodařila. V 10. kole nejvyšší soutěže totiž remizovala 1:1 na stadionu Bohemians 1905. Náskok Viktorie v čele se ztenčil po výhře Slavie nad Libercem 3:0. Z vítězství se radovala také Sparta, jež udolala Hradec Králové 2:1 a zastavila pětizápasovou sérii remíz. Ostrava se doma sklonila před Českými Budějovicemi, Mladá Boleslav se rozešla smírně s Olomoucí. Jablonec se veze na vítězné vlně, Teplice si zastřílely a Slovácko po čase zase poznalo, jak chutnají tři body.

David Puškáč z Bohemians 1905 v souboji s Lukášem Hejdou z Plzně
zdroj: ČTK

Slavia – Liberec 3:0

Vršovičtí dali všechny tři góly už v první půli, kdy se trefili Aiham Ousou, Peter Olayinka a nejlepší střelec soutěže Stanislav Tecl. Pražané ztrácejí z druhého místa na Viktorii jediný bod, západočeský obhájce titulu ale má k dobru odložené utkání s Brnem.

Bohemians 1905 - Plzeň 1:1

Obhájci titulu z Plzně remizovali na půdě Bohemians 1905 1:1. Viktorii poslal ve 24. minutě do vedení bývalý hráč "Klokanů" Jhon Mosquera, ale v 52. minutě srovnal střídající Václav Drchal.

Sparta Praha - Hradec Králové 2:1

Pětizápasová série remíz je minulostí. Sparta otočila nepříznivě vyvíjející se duel s Hradcem Králové a potěšila slušně zaplněnou Letnou. Skóre sice otevřel ve 13. minutě hostující Filip Kubala a krátce nato uviděl červenou kartu domácí Tomáš Čvančara, ale po změně stran Pražané dvakrát udeřili. Nejprve vyrovnal Asger Sörensen a konečný výsledek stanovil Jan Kuchta. Ani "Votroci" nedohráli v deseti po vyloučení Vojtěcha Smrže.

Jablonec – Brno 3:1

Jablonci se daří, porazil Brno 3:1 a vyhrál třetí zápas po sobě. Dvě branky domácích vítězů dal Jan Chramosta, jednu Vladimir Jovovič, za Zbrojovku vyrovnával na průběžných 1:1 Jakub Řezníček. Ligový nováček venku prohrál poprvé v sezoně po třech výhrách.

Teplice – Pardubice 5:1

Teplice i díky hattricku Filipa Žáka deklasovaly poslední Pardubice 5:1 a bodovali počtvrté za sebou. Severočeši zdolali svého soupeře v nejvyšší soutěži na šestý pokus poprvé po předchozích pěti porážkách. Poslední Východočeši prohráli sedmé kolo v řadě a deváté z úvodních deseti.

Zlín – Slovácko 0:2

O branky hostujícího týmu se ve druhém poločase postarali Mirčás Duskí a Michal Trávník. Tým z Uherského Hradiště tak v nejvyšší soutěži přerušil sérii pěti utkání bez vítězství a dobře se naladil na čtvrteční zápas ve skupině Evropské konferenční ligy proti Nice.

Mladá Boleslav - Olomouc 1:1

Ani na pátý pokus se Mladá Boleslav nedočkala premiérového domácího triumfu v sezoně, když remizovala s Olomoucí 1:1. Středočeši vedli od 4. minuty po gólu Jakuba Fulneka, hosté srovnali v první minutě nastaveného času zásluhou Víta Beneše. 

Ostrava - České Budějovice 1:2

Sérii tří nezdarů zastavili fotbalisté Českých Budějovic v Ostravě, kde zvítězili 2:1. Baník utrpěl už čtvrtou domácí porážku v sezoně. Slezané sice měli spoustu šancí a třikrát trefili tyč, ale branka střídajícího Muhameda Tijaniho z 82. minuty jim přinesla pouze snížení. Za hostující tým skórovali už ve 2. minutě Daniel Hais a krátce po změně stran Lukáš Čmelík.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články