Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Slovan na poslední místo nepatří. Nad nabídkou jsem dlouho nepřemýšlel, řekl Kozel

Přestože fotbalistům Liberce patří v nejvyšší soutěži poslední místo, trenér Luboš Kozel nad nabídkou převzít mužstvo neváhal. Nástupce Pavla Hoftycha bere angažmá jako výzvu a je přesvědčen, že Slovan na dno v tabulce nepatří. Hráči podle něj potřebují psychicky zvednout. Jeho asistenty budou Ivan Kopecký a Miroslav Holeňák, který zůstává z předchozího realizačního týmu.

Trenér libereckých fotbalistů Luboš Kozel
zdroj: twitter.com/FC Slovan Liberec

"Moc dlouho jsem nepřemýšlel. K Liberci mám nějakou vazbu a vztah. Slovanem jsem byl osloven už před dvěma lety, kdy jsem byl ještě na FAČR. Nakonec angažoval mého předchůdce Pavla Hoftycha. Teď jsem byl bez angažmá. Člověk si samozřejmě zjišťuje věci, ale z mé strany zájem byl. Bylo to o Liberci, jestli zvolí mě," řekl Kozel, který v únoru skončil v Baníku.

Situaci v Liberci se věnoval i nový díl Fotbal fokus podcastu:

Liberečtí mají po šesti ligových kolech jediný bod a hrozivé skóre 1:10. "Výzva je to každopádně. Člověk nemůže čekat, že naskočí během rozběhnuté sezony do mužstva, ve kterém to šlape nebo je první v tabulce. Většinou to bývá, když se nedaří. První na paškále je trenér, jako se to stalo i teď," poznamenal Kozel.

"Riziko je v trenérském povolání vždy. Málokdy vám to bude vše vyhovovat, ale my moc nemáme co ztratit. Horší než poslední být nemůžeme. Ale já takhle neuvažuji. Soustředíme se na to, abychom byli lepší a aby výsledky přišly. Na tabulku se budeme dívat nejdřív až v listopadu a prosinci. Hráči tohle musí vypustit z hlavy, musíme se soustředit na nejbližší zápas," doplnil padesátiletý trenér.

Je přesvědčen, že mužstvo, které loni hrálo skupinu Evropské ligy, má potenciál. "Věřím v práci. Když se na to člověk podívá zvenku, vidí, že tým na tom není sportovní formou ani psychicky nejlíp. Někteří hráči ale absolvovali evropské poháry a máme i několik zkušených hráčů, na tom se to dá postavit. Věřím, že to není mužstvo, které patří na místo, kde se nyní nachází," má jasno Kozel.

Je nám líto, video expirovalo.
Kozel: K Liberci mám nějakou vazbu a vztah

V Liberci už dělal v letech 2007 až 2009 asistenta Ladislavu Škorpilovi. "Má to paralelu. Když jsme přicházeli v roce 2007, bylo to v druhé reprezentační pauze a Slovan byl tenkrát také poslední. Podařilo se nám nakonec skončit šestí. Bylo by to krásné, ale není to úplně cíl. Cílem je zachovat pro Slovan ligovou příslušnost a posunout ho do klidných vod," podotkl Kozel.

Od angažmá v Dukle platí za trenéra s ofenzivním stylem hry. "Kdo to sleduje, ví, že jsem zastáncem kombinačního fotbalu, hry po zemi, s výstavbou postupného útoku. Ale jsem si vědom toho, jak Liberec hrál a jaká je aktuální situace. Když chcete něco přebudovat o 180 stupňů, nemusí to hned přinést úspěch. My potřebujeme hlavně dělat body. Změny přijdou, všimnete si jich. Ale musíme se odrazit od věcí, které přinesou okamžitý úspěch. Pak se můžeme čím dál víc zaměřovat na herní stránku. Nejdůležitější úkol je postavit mužstvo psychicky na nohy," uvedl Kozel.

Spojil se i se svým předchůdcem Hoftychem. "Mluvili jsme spolu. Známe se dlouhou dobu, dá se říct, že jsme kamarádi. Že jeden trenér střídá druhého, to se v našem řemesle stává. Pavel je lidsky úplně v pohodě. Pobavili jsme se a nabídl mi, že mu můžu kdykoliv zavolat," dodal Kozel.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články