Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Slovácko po dvou penaltách prohrálo s Rapidem, podle hráčů mohlo jít o zmanipulovaný zápas

V přípravném utkání na soustředění v Turecku prohráli fotbalisté Slovácka s Rapidem Vídeň 1:2. Za bezbrankového stavu nová posila Slovácka Marko Kvasina neproměnil ani opakovanou penaltu. Celek z Uherského Hradiště poslal do vedení až Petr Reinberk, ale slavný rakouský tým otočil stav z dvou diskutabilních pokutových kopů. Hráči Slovácka na sociální síti naznačili, že zápas řízený tureckým rozhodčím mohl být podle nich zmanipulovaný. Utkáním se bude zabývat i Fotbalová asociace ČR (FAČR).

Utkání Slovácko – Rapid Vídeň
zdroj: twitter.com/SK Rapid

"Už jsem myslel, že jsem ve fotbale zažil všechno, ale obětí sázkařského skandálu jsem ještě nebyl. Všechny penalty úplně nesmyslné. Žlutá karta udělena hráči za ruku, který balon hlavičkoval. Soupeř, který se vám po zápase omlouvá. Smutné, že se tohle ve fotbale ještě děje," uvedl na sociální síti X kapitán týmu z Uherského Hradiště Michal Kadlec.

Slovácko dostalo míč do sítě už v prvním poločase, nicméně turečtí rozhodčí usoudili, že předtím už byl Kohút s míčem mimo hřiště. Na opačné straně Rapid hned dvakrát orazítkoval brankovou konstrukci.

Góly začaly padat paradoxně až poté, co po změně stran začalo velmi hustě pršet. Rakouský útočník Kvasina, nová posila Slovácka, nejprve proti krajanům neproměnil penaltu, ale v 59. minutě už poslal čtvrtý tým české ligy do vedení Reinberk hlavičkou s odrazem o protihráče.

Turecký rozhodčí pak ale nařídil dva pokutové kopy na opačné straně a gólmana Heču překonali v 69. minutě Mayulu i v poslední minutě Kaygin. Slovácko tak na kempu v Turecku po remíze 1:1 s rumunským týmem Universitatea Craiova nezvítězilo ani ve druhém duelu.

V průběhu zápasu s Rapidem byly při živých sázkách za bezbrankového poločasu i za stavu 1:1 těsně před koncem nezvykle nízké kurzy na to, že padnou další góly. "Aneb když jdeš hrát přípravné utkání a rozhodčí si to udělá podle sebe. Tři penalty, od začátku jasné ovlivňování zápasu. A vsazeno 80 tisíc euro na více než 2,5 gólu. Výsledek – 2:1 z penalty v 90. minutě," uvedl na sociální síti X útočník Slovácka Ondřej Mihálik.

I když se utkání hrálo v zahraničí, zabývat se jím bude i FAČR. "Přestože šlo o přípravný zápas, navíc v zahraničí, požádáme společnosti Sportradar a Genius o data z tohoto utkání. Integrity officer FAČR se v nejbližší době také spojí se svými protějšky v Turecku a Rakousku a také s UEFA a FIFA, protože boj proti match fixingu je strategickým zájmem FAČR a v tomto případě se mohl stát obětí český klub," uvedl tiskový mluvčí FAČR Petr Šedivý.

Přípravná utkání:

1. FC Slovácko – Rapid Vídeň 1:2 (0:0)
Branky:
59. Reinberk – 69. Mayulu z pen., 90. Kaygin z pen.
Sestava Slovácka: I. poločas: Fryšták – Hofmann, Holásek, Kalabiška – Blahút, Daníček, Mihálik, Kohút, Sinjavskij – Cicilia, Vecheta.
II. poločas: Heča – Reinberk, Srubek, Kadlec – Petržela, Havlík, Trávník, Holzer (76. Holásek) – Kim Sung-pin, Juroška – Kvasina. Trenér: Svědík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články