Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slovácko i Zlín mají po remízovém derby jistou záchranu

Už viseli zlínští fotbalisté nad propastí, když se Slováckem v krajském derby prohrávali 0:1 z kopačky Sadílka. Dvanáct minut před koncem ale dokázal z penalty alespoň snížit Lukáš Železník a Zlín tak vybojoval důležitý bod po výsledku 1:1. Jistou záchranu tak mají oba týmy – jak celek z Uherského Hradiště, který dosáhl na 31 bodů, tak Zlín, který má sice o bod méně, ale i v případě výhry Karviné a bodové rovnosti má oproti Vysočině lepší vzájemné zápasy.

Utkání Slovácko - Zlín
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Železník se dostal do první šance už v páté minutě utkání po Bartošákově přihrávce, ale musel zakončovat ve skluzu a míč si Heča pohlídal. Zlín byl i nadále aktivnější a nebezpečnější, Slovácko se k ohrožení Zlámalovy branky nedostávalo.

Až po dvaceti minutách se zbavilo počátečního ostychu a hlavně Sadílek začal obraně hostí hodně zatápět. Ve 24. minutě po Navrátilově centru zakončoval ve vyložené pozici hlavičkou, ale Zlámal jeho pokus s velkou námahou vyrazil. Za minutu si to však Sadílek zopakoval a s přesnější koncovkou vstřelil svůj první ligový gól.

Domácí i nadále dominovali a mohli přidat i další branky. Ve 35. minutě Reinberk sklepával míč pro Daníčka, domácí kapitán ale zamířil těsně vedle pravé tyče, stejně jako těsně před přestávkou Břečka.

Zlínu opět patřil úvod poločasu, dvakrát se do zakončení dostal Železník, ale poprvé ho zastavil Heča, podruhé stoper Krejčí. Po hodině hry byli diváci svědky další šance. Míč po prudké přihrávce od Navrátila prosvištěl pokutovým územím Zlína, našel ho až na zadní tyči Petr, jehož pokus nasměrovat jej do branky zhatila obrana hostí.

V 78. minutě si střídající Vukadinovič v šestnáctce Slovácka vykoledoval faul, protesty domácích proti penaltě byly marné a Železník poslal míč od tyče za Hečova záda. Závěr zápasu se nesl v duchu snahy domácích strhnout vedení znovu na svou stranu, ale větší šanci si už nevytvořili. Remíza jim přesto stačí k záchraně, Zlín bude ještě muset bojovat.

1. FC Slovácko - Fastav Zlín 1:1 (1:0)

Branky: 25. Sadílek - 79. Železník z pen. Rozhodčí: Marek - Moláček, Kříž. ŽK: Daníček, Krejčí - Ekpai, Jiráček, Bačo. Diváci: 6126.

Slovácko: Heča - Juroška, Břečka, Krejčí, Reinberk - Janošek (73. Machalík), Daníček - Navrátil, Sadílek, Petr (85. Zajíc) - Kubala. Trenér: Kordula.
Zlín: Zlámal - Matejov, Bačo, Gajič, Bartošák - Jiráček, Traoré - Ekpai (90. Bijimine), Hnaníček (66. Vukadinovič), Holzer (76. Džafič) - Železník. Trenér: Petržela.

Michal Kordula (trenér Slovácka): "Nepovedl se nám vstup do zápasu, byli jsme pomalejší a pasivnější. Potom jsme přebrali otěže zápasu, po gólu jsme byli velmi dobří. V poločase jsme si řekli, že musíme přidat druhý gól, ale nehráli jsme dobře, dostávali jsme se pod tlak, brejky musíme řešit kvalitněji. Jestli byla penalta, od toho je tam rozhodčí. Jestli ji pískl, tak byla. Jsme hrozně zklamaní, hráči v zimě makali a chtěli jsme výhrou zakončit úspěšné jaro a mohlo to být výtečné zakončení."
Vlastimil Petržela (trenér Zlína): "První půle byla fotbalová, ve druhé už to bylo hodně o soubojích, někteří hráči ztráceli zbytečně míče, protože jim docházely síly. Zápas měl tempo a rychlost a bylo vidět, že nám síla a rychlost chybí, musíme na tom hodně pracovat. Musím smeknout před klukama, vydali se dnes ve všem. Nakonec to dopadlo, jak asi dopadnout mělo, i když domácí měli víc šancí. Penaltu komentovat nebudu, zákrok jsem neviděl." 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články