Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Slávistický výbuch, sešívané vypráskal Jablonec. Titul je pryč a LM v ohrožení

Měli znovu zatlačit na Plzeň v boji o titul a vybojovat důležitou výhru proti Jablonci, která by jim zajistila Ligu mistrů. Místo toho ale už slávisté po prvním poločase prohrávali se Severočechy vysoko 0:3. Nejdřív se krásnou trefou z dálky trefil Považanec, poté slávistická obrana nezareagovala na výpad Jablonce po pravé straně a potřetí z přímého kopu zasáhl Trávník. Slavia ale mohla klidně v zápase i vyhrát, ale nedokázala proměnit velký počet stoprocentních šancí a nakonec prohrála s Jabloncem 1:3.

Brankář Slavie Ondřej Kolář
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

Domácí začali aktivně, Frydrychovu střelu k levé tyči ale brankář Hrubý vyrazil a posléze hlavičkoval Souček nad. Z nenápadné šance následně v 13. minutě otevřeli skóre hosté. K odraženému míči se dostal záložník Považanec a střelou z třiceti metrů překonal Koláře.

"Než jsme dostali gól, tak jsme paradoxně měli nejlepší vstup do utkání za posledních několik domácích utkání. V začátku jsme měli dvě tři nebezpečné situace, hra byla celkově velice dobrá. Místo toho, abychom vedli, dostali jsme gól z autobusového nádraží. Soupeři vedení pomohlo, zlepšil se a náš výkon ve zbytku prvního poločasu šel podstatně dolů," poznamenal domácí trenér Jindřich Trpišovský.

Slavie hned měla velkou příležitost vyrovnat. Hušbauerovu ránu vyrazil Hrubý jen k Sýkorovi, ten ale v rychlosti minul. Zato Severočeši se po chvíli znovu nemýlili. Jugasův skákavý míč zachytil Holeš, poslal ho do vápna Chramostovi a sedmadvacetiletý útočník chladnokrevně zakončil.

Po půlhodině hry přidal Jablonec třetí zásah. Jugas fauloval v nebezpečné blízkosti branky Jovoviče a Trávník se z přímého kopu nemýlil. Fanoušci se i za nepříznivého stavu snažili slávisty podporovat, na konci poločasu však dali nespokojenost najevo pískotem.

"I já jsem byl překvapený, že jsme po poločase vedli 3:0, myslím ale, že to bylo zasloužené. Góly, které jsme dali, byly nádherné, hlavně ten první. Slavie byla trochu otřesená naším napadáním, našimi brankami," pochválil svěřence jablonecký trenér Petr Rada.

Do druhého dějství poslal domácí kouč Trpišovský čerstvé síly Dannyho a Škodu. V 62. minutě se dvakrát zaskvěl Hrubý, jenž hosty podržel při střelách Hušbauera a Dannyho. Při dalším pokusu Hušbauera v 68. minutě gólmana hostů zachránila tyč, neuspěl ani Stoch z přímého kopu.

V 83. minutě snížil Sýkora a Slavie ještě přidala v ofenzivě, o chvíli později ale Jugas nezamířil přesně do odkryté branky. Slavia tak ani podesáté za sebou Jablonec neporazila, naopak porážkou si zkomplikovala závěr sezony.

"Pro druhý poločas jsme sestavu prostřídali, chtěli jsme hrát jednodušeji, vynutit si šance a dát co nejdřív gól. To se bohužel povedlo i přes množství šancí a střel až později. Dnes jsme měli v pokutovém území a kolem něho obráceně kopačky," litoval Trpišovský.

Přestože mají jablonečtí hráči ještě šanci skončit na druhém místě, hlavním cílem je pro ně udržení současné pozice a s ní účasti v základní skupině Evropské ligy. "Na druhou příčku se příliš nedíváme, spíše na třetí místo. To jestli zvládneme, sezona bude pro nás úspěšná. Když nic nepodceníme a zvládneme poslední zápas, nemáme se čeho bát," konstatoval střelec prvního gólu Považanec.

Slavia Praha - FK Jablonec 1:3 (0:3)

Branky: 83. Sýkora - 13. Považanec, 19. Chramosta, 30. Trávník. Rozhodčí: Královec - Nádvorník, Hájek. ŽK: Sýkora, Hromada - Zelený. Diváci: 12 473.

Slavia: Kolář - Frydrych, Jugas, Ngadeu, Bořil - Souček - Stoch, Hušbauer (75. Hromada), Sýkora, Zmrhal (46. Danny) - Tecl (46. Škoda). Trenér: Trpišovský.
Jablonec: Hrubý - Holeš, Pernica, Lischka, Zelený - Trávník, Hübschman, Považanec (89. Piroch) - Chramosta (78. Hanousek), Doležal, Jovovič (70. V. Kubista). Trenér: Rada.

Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Než jsme dostali gól, tak jsme paradoxně měli nejlepší vstup do utkání za posledních několik domácích utkání. V začátku jsme měli dvě tři nebezpečné situace, hra byla celkově velice dobrá. Místo toho, abychom vedli, dostali jsme gól z autobusového nádraží. Soupeři vedení pomohlo, zlepšil se a náš výkon ve zbytku prvního poločasu šel podstatně dolů. Druhý gól jsme dostali po situaci, o které jsme se hodně bavili v posledních dvou trénincích - o nabírání hráčů v pokutovém území. Zbytek poločasu byl pro nás trápení, které vyvrcholilo třetím gólem. Pro druhý poločas jsme sestavu prostřídali, chtěli jsme hrát jednodušeji, vynutit si šance a dát co nejdřív gól. To se bohužel povedlo i přes množství šancí a střel až později. Dnes jsme v pokutovém území a kolem něho měli obráceně kopačky."
Petr Rada (trenér Jablonce): "Mančaft si zaslouží poklonu, protože Slavie je v poslední době v dobré formě. Dokázala to, když jsme s ní hráli v poháru. Jeli jsme sem s tím, že to máme ve svých rukách a nemůžeme se na nikoho ohlížet. Góly, které jsme dali, byly nádherné, hlavně ten první. Slavie byla trochu otřesená naším napadáním, našimi brankami. V druhém poločase nás podržel Vlasta Hrubý. Měli jsme i trochu štěstí, obrana ale fungovala velice dobře. Dali jsme tam vyšší hráče, protože Slavie v druhém poločase hrála prakticky jen nakopávané balony na Škodu. Byla na nich vidět nervozita, spousta balonů z obranné linie jim utíkala do autů. Nedokázali se dostat do tempa, což byla voda na náš mlýn." 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články