Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Bohemians 1905 se mohou po remíze s Plzní radovat z ligové záchrany

Praha - Fotbalisté Bohemians 1905 se zachránili v první lize. Pražský nováček v posledním 30. kole doma remizoval 0:0 s druhou Plzní a obsadil konečné 14. místo. Bohemians dokončili sezonu s náskokem jednoho bodu na sestupové pásmo, protože hlavní konkurenti, Olomouc i Znojmo, v závěrečných zápasech nevyhráli.

Zleva Elie N'Dekre a Erich Brabec se radují z výsledku 0:0, který jim zajistil setrvání v první lize
zdroj: Letní olympijské hry

Ve vyprodaném Ďolíčku poprvé zahrozila v sedmé minutě Plzeň. Hrošovského střelu ze středu šestnáctky však zlikvidoval brankář Berkovec. Na druhé straně zakončil protiútok nepřesným pokusem Lietava a mezi tři tyče se o chvíli později nevešel ani volej Pauscheka.

Bohemians pozorně bránili a spoléhali hlavně na brejky. Viktoria, která v prvním kole deklasovala "Klokany" 5:0, se přes větší držení míče do šancí nedostávala. Dvakrát se ocitl ve slibné pozici Tecl, ale domácí ho vždy na poslední chvíli odzbrojili.

"Plzeň po většinu času zápas kontrolovala. My ze všech sil odolávali a nevím, zda bychom dokázali to utkání zvrátit, pokud bychom inkasovali," řekl trenér Bohemians Luděk Klusáček.

Na začátku druhého poločasu Procházkovu nepovedenou zpětnou přihrávku Kozáčikovi málem potrestal střídající N'Dekre, jenže po plzeňském gólmanovi přehodil i jeho branku. Útočník z Pobřeží slonoviny hru Bohemians oživil, v 59. minutě se dobře uvolnil a vystřelil těsně vedle. 

V závěrečné půlhodině hráli domácí s cílem především neinkasovat. Viktoria měla místy velkou převahu. V 83. minutě dostal Kolář zajímavý míč za obranu, ale z úhlu vystřelil nad branku. "My jsme tady opravdu chtěli vyhrát, ne jen remizovat. Měli jsme čtyři vyložené šance, které jsme nedali," řekl kouč Plzně Dušan Uhrin mladší. "Na ten tlak jsme dali málo finálních přihrávek a když jsme se dostali do šance, tak jsme to špatně vyřešili," přidal Uhrin. 

Po závěrečném hvizdu ale museli "Klokani" počkat na konečný výsledek Olomouce v Liberci (1:1), díky němuž se zachránili. "Druhý poločas byl hrozně dlouhý a závěrečné dvě minuty, co jsme čekali na hřišti, nám spadl kámen ze srdce," uvedl Klusáček.

"Mladší kluci ostatní výsledky neznali, aby jim to třeba nesvazovalo nohy. My starší jsme to věděli i v průběhu. Na konci jsme se modlili, aby Olomouc nedala druhý gól a my to tady ubránili," prozradil kapitán Bohemians Josef Jindřišek.

Bohemians Praha 1905 - Viktoria Plzeň 0:0

Rozhodčí: K. Hrubeš - Jiřík, Hájek. ŽK: R. Hubník (Plzeň). Diváci: 5000 (vyprodáno).

Bohemians: Berkovec - Pauschek, Cseh, E. Brabec, Kalina - Nerad (73. Jeremenko), J. Rada, Krch, Jindřišek - Moravec (90.+1 Kuklys), Lietava (46. N'Dekre). Trenér: Klusáček.

Plzeň: Kozáčik - R. Hubník (66. Končal), Procházka, Limberský, Kovařík - Hořava, Hrošovský - Petržela (61. Wágner), Kolář, Ďuriš - Tecl (86. Štípek). Trenér: Uhrin ml.

Hlavní zprávy