Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slavia i Plzeň si poprvé po pauze zahrají doma, Páníka čeká pikantní utkání

Po více než dvouměsíční koronavirové přestávce se fotbalová liga v týdnu naplno rozběhla a v rychlém tempu pokračuje dalším, konkrétně 26. kolem. Vedoucí Slavia přivítá třetí, ale výrazně oslabený Jablonec, a domácí premiéru bez diváků absolvuje také druhá Plzeň. Rozjetou Viktorii se pokusí zaskočit Mladá Boleslav. Zajímavé střetnutí bude k vidění i ve Zlíně - domácí "Ševce" totiž povede proti Baníku kouč Bohumil Páník, který ještě v prosinci působil v Ostravě.

Kvůli opatřením v boji s onemocněním covid-19 může být na stadionech stále nejvýše 300 lidí. Už v týdnu se nicméně některým klubům vešlo do hlediště i několik desítek fanoušků z řad permanentkářů nebo členů "kotle".

Slavia vstup do obnoveného ročníku zvládla a odvezla si vítězství 1:0 z Mladé Boleslavi. Obhájci titulu si proto připsali druhou jarní výhru a v čele nejvyšší soutěže udrželi osmibodový náskok na Plzeň. Doma neprohráli v posledních 27 ligových zápasech od předloňského nezdaru právě s Jabloncem.

"Kdybychom podali stejný výkon jako v Mladé Boleslavi, ať už v ofenzivě i v defenzivě, bylo by to dobré. I když se samozřejmě vždy najdou nějaké chyby, nedostatky. Fakt, že na stadionu nebudou fanoušci, je sice velké minus, ale i tak to pořád bereme jako domácí prostředí," uvedl slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

Jablonec doma udolal Zlín rovněž 1:0, přestože dohrával téměř celý druhý poločas bez vyloučeného Dominika Plechatého. Vedle něj bude v sobotu chybět i trojice Jan Matoušek, Jan Sýkora, Jakub Jugas. "Když jsme ze Slavie brali hráče na hostování, věděli jsme, že nebudou moct nastoupit. Musíme se s tím vypořádat. Jdeme do boje," řekl jablonecký kouč Petr Rada.

Do Edenu se fanoušci fyzicky nedostanou, ale mohou si koupit alespoň plastovou figurínu s vlastní fotografií, která bude umístěna na tribuně.

Prodlouží Plzeň vítěznou sérii?

Ani Viktoria při ligovém restartu nezaváhala a v očekávaném šlágru porazila Spartu na Letné 2:1. Západočeši vyhráli i šesté soutěžní utkání pod trenérem Adrianem Gulou. "Věřím, že si do zápasu přeneseme sebevědomí, budeme týmoví, disciplinovaní a samozřejmě úspěšní, což je náš jasný plán," prohlásil slovenský stratég Gula.

Také Plzeň na utkání nebude mít fanoušky, ale inspiruje se například Spartou a domácí hráče poženou z reproduktorů chorály skalních příznivců. "Na stadionu nebude tak velké ticho a věřím, že to v rámci možností bude OK a pomůže nám to k vítězství," dodal Gula.

Sedmá Mladá Boleslav zvítězila v jediném z posledních sedmi kol a v březnu Viktorii podlehla ve čtvrtfinále domácího poháru (2:4). "Po Slavii nás čeká podobně zdatný soupeř, na jehož hřišti jsme na začátku letošního března prohráli pohárové čtvrtfinále. Tentokrát chceme být úspěšnější," burcoval trenér klubu z města automobilů Jozef Weber.

Páník zažije speciální duel, Horváth a spol. míří do Olomouce

Pátá Ostrava by remízu 0:0 s poslední Příbramí chtěla napravit ve Zlíně. Měření sil bude pikantní zejména pro domácího kouče Páníka, jenž ještě nedávno působil v Baníku.

Čtrnáctý Zlín získal z pěti jarních klání jediný bod. "Pro nás může být výhodou, že Baník a jeho hráče znám z předchozího působení. Úplně jinak hrát nemůže, byť nový rukopis Luboše Kozla tam je znát. Ale něco v tom týmu určitě zůstává," upozornil Páník.

Příbram při ligové premiéře trenéra Pavla Horvátha sice bodovala s favorizovanou Ostravou, ale čekání na skalp soupeře protáhla už na 18 utkání. Středočeši se představí na stadionu desáté Olomouce s cílem získat první venkovní body v sezoně.

Liberec si po dohrávce v Teplicích (0:2) spravil chuť v Českých Budějovicích, kde zvítězil 1:0 a poskočil na čtvrté místo. Dnes přivítá šesté Slovácko. 

Harmonogram sobotních utkání 26. kola:

14:00 Olomouc - Příbram
16:00 Liberec - Slovácko, Zlín - Ostrava
18:00 Plzeň - Mladá Boleslav
20:00 Slavia Praha - Jablonec

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články