Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

V Karviné se bude hrát v omezeném režimu, "kotel" se fandění nedočká

Šíření koronaviru v Dole Darkov se promítne i do fotbalového prostředí, nedělní zápas 26. kola mezi domácí Karvinou a Spartou budou totiž provázet přísná bezpečnostní opatření. Zatímco ostatních utkání obnoveného ročníku se smí zúčastnit 300 osob a někde už měli i pár desítek fanoušků z "kotle", na zmíněné střetnutí ve Slezsku se žádní příznivci nedostanou.

Duel se odehraje v ještě "tvrdším" režimu než dohrávka 23. kola mezi Teplicemi a Libercem, která minulou sobotu otevřela restartovanou sezonu po koronavirové pauze. Na Stínadlech tehdy smělo na stadion včetně hráčů, členů realizačních týmů a rozhodčích 150 osob a dostalo se i na několik novinářů.

V Karviné se bude hrát s výjimkou několika pracovníků televizních a rozhlasových médií a jednoho fotografa bez účasti novinářů a na nezbytné minimum se musely uskromnit i oba týmy. Nedostane se také na žádné fanoušky, kteří už například v omezeném počtu dorazili do hlediště v Příbrami, Opavě či Českých Budějovicích.

"Utkání se uskuteční s velmi omezeným počtem osob na stadionu v souladu s rozhodnutím Krajské hygienické stanice," uvedl v tiskové zprávě Štěpán Hanuš, mluvčí Ligové fotbalové asociace, jež v Česku řídí první a druhou ligu. Přesný počet osob na stadionu v Karviné LFA nezveřejnila.

Důl Darkov těžební společnosti OKD v Karviné je aktuálně největším ohniskem výskytu nemoci covid-19 v Česku. Nakaženo je 329 zaměstnanců a jejich blízkých.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články