Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Tiéhi bude půl roku hostovat ve Slavii, klub chce v létě přivést ještě stopera

Slavia Praha dotáhla příchod záložníka Christa Tiéhiho. Čtyřiadvacetiletý hráč z Pobřeží slonoviny, jenž je rodákem z Francie, bude v týmu českého vicemistra půl roku hostovat z Liberce a součástí dohody je i opce na přestup. Klub podle předsedy představenstva Jaroslava Tvrdíka zařadí Tiéhiho na soupisku pro nadcházející kvalifikaci Evropské konferenční ligy. Pražané by v létě ještě rádi přivedli středního obránce.

Christ Tiéhi
zdroj: twitter.com/slaviaofficial

Tiéhi se už se Slavií připravoval na nedávném soustředění v Rakousku. Defenzivně laděný záložník přišel do Liberce vloni v září z Opavy. V české lize dosud odehrál 41 zápasů, na vstřelenou branku zatím čeká.

Tiéhi se stal šestou letní posilou Slavie. Pražané už předtím angažovali obránce Davida Douděru a Eduarda Santose, křídelníka Ewertona, útočníka Václava Jurečku a záložníka Matěje Valentu.

Slavia se nadále zajímá o švédského stopera Isaka Hiena či gambijského zadáka Sheriffa Sinyana. "Řešíme dva zahraniční hráče. Je to z důvodu, že Ondra Kúdela zamířil po vypršení smlouvy do zahraničí, David Hovorka je opět dlouhodobě zraněný a Taras Kačaraba si přinesl do evropských kvalifikací trest. Jednání jsou však u obou hráčů velmi komplikovaná," poznamenal trenér Jindřich Trpišovský.

Vršovičtí v létě usilovali také o návrat útočníka Jana Kuchty, ale český reprezentant dal nakonec přednost rivalovi ze Sparty. "Kdo je Jan Kuchta? Těžko se mi mluví o lidech bez vychování," poznamenal Tvrdík.

Pražané v nejbližší době chystají zúžení kádru. Na hostování by měli zamířit záložník Daniel Samek a stoper Maksym Talovjerov a odejít by mohl také křídelník Srdjan Plavšič.

"Některé věci se rýsují, jsou na spadnutí. U Dana Samka jsme pečlivě hledali klub, kde dostane to vytížení, které potřebujeme. To samé se týká i Maxe Talovjerova. To jsou dva hráči, kteří v nejbližší době odejdou. Jako v případě Matěje Valenty se pak mohou vrátit do Slavie," uvedl Trpišovský.

"Co se týče Srdjana, ten vstoupil do přípravy se zraněním z posledního ligového zápasu. Nebyl v plném tréninku. Navíc Oscar vypadá skvěle, na tom postu je David Jurásek. V křídelních pozicích máme přetlak. To jsou tři hráči během nejbližších dnů a pak během 14 dnů bychom se do sezony chtěli dostat zhruba na 22 hráčů plus brankáři," dodal Trpišovský.

Odejít by mohl také nigerijský křídelník Peter Olayinka. "Trénuje naplno, ale je zřetelné, že o něj mají zájem dva nebo tři turecké kluby. U něj je situace nejistá. Může se stát, že za něj realizujeme nějaký příjem v řádech desítek možná stovek milionů korun," řekl Tvrdík.

O dva roky prodloužil se Slavií smlouvu záložník Ibrahim Traoré. Pražané navíc s třiatřicetiletým defenzivním středopolařem z Pobřeží slonoviny počítají po skončení kariéry do managementu klubu. Pomáhat bude také s adaptací afrických hráčů.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články