Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Slavia chce v Karviné ukončit čekání na venkovní výhru, Pivarník si odbude brněnskou premiéru

Obhájce titulu Slavia ztrácí na vedoucí Plzeň ze třetího místa osm bodů, a v Karviné tak Pražané potřebují ukončit čekání na první venkovní výhru v sezoně. V souboji týmů z čela soutěže přivítá druhá Olomouc čtvrtý Jablonec, na opačném konci tabulky čeká trenéra Romana Pivarníka premiéra na lavičce posledního Brna, které hostí Slovácko. Přímý přenos utkání Karviná - Slavia sledujte na ČT sport dnes od 19:15.

Josef Hušbauer
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Slavia sice pod vedením trenéra Jaroslava Šilhavého neprohrála ani jeden z 35 ligových zápasů a vytvořila nový rekord samostatné nejvyšší soutěže, jenže kvůli ztrátám venku si hned v úvodu sezony zkomplikovala boj o obhajobu titulu. Červenobílí ve všech čtyřech ligových zápasech na soupeřových hřištích jen remizovali.

"Bez ohledu na to, že Karviná určitě bude chtít doma vyhrát, tak my bychom stejně tak už chtěli konečně urvat první vítězství venku v této sezoně. Karviná má zkušený tým, ale přesto tam jedeme s cílem získat tři body," uvedl Šilhavý.

Slavia oba předešlé ligové zápasy s Karvinou v minulé sezoně vyhrála o gól až díky brance v závěru. "Slavia má nesmírně kvalitní tým, je tam tolik kvalitních hráčů, že je vůbec těžké se trefit do pravděpodobné sestavy. Musíme se ale hlavně nachystat na jejich způsob hry. Pokud bude mančaft maximálně koncentrovaný a většina hráčů podá své lepší výkony, jsme schopni s nimi udělat dobrý výsledek," věřil karvinský trenér Jozef Weber.

Druhou Olomouc čeká čtvrtý Jablonec

V Olomouci se utkají dva týmy, které patří k překvapením sezony. Domácí Sigma stejně jako Jablonec prohrály z devíti kol jen se suverénní Plzní. "Olomouc na rozdíl od nás dokázala některé zápasy vyhrát, my jsme remizovali. V Olomouci působí řada odchovanců, teď hrají dobrý fotbal a střílí branky. Na druhou stranu my jsme teď také v dobré kondici, takže si myslím, že to bude vyrovnané utkání," uvedl jablonecký kouč Zdeněk Klucký.

"Jsme nastaveni na další kvalitní výkon, který nám, doufáme, přinese tři body. S pojetím hry, které Jablonec má, by to mohl být dobrý fotbal," odhadl asistent olomouckého trenéra Ladislav Onofrej.

Probudí Pivarník Brno

Kouč Pivarník, který na jaře skončil v Plzni, zkusí v premiéře v novém působišti probudit poslední Brno doma proti Slovácku. Zbrojovka v předchozích čtyřech kolech prohrála. "Pracovali jsme i na psychice. Výsledek ukáže až samotný zápas. Slovácko na tom není, co se týče bodů a gólů, také optimálně. Výhodu má ale náš soupeř v tom, že má stabilizovaný tým, který ví, co chce hrát," uvedl Pivarník.

Ve zbylých zápasech trápící se Mladá Boleslav hostí Teplice, Liberec bude chtít proti Dukle po třech zápasech doma bez výhry konečně zvítězit a Zlín přivítá předposlední Jihlavu. Pro "Ševce" bude utkání generálkou na čtvrteční pokračování základní skupiny Evropské ligy, v které se představí i Plzeň a Slavia. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články