Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Skvělý pocit, říká slávista Hovorka o vítězném návratu. Hrál po třinácti měsících

Slávistický fotbalista David Hovorka prožil přesně takový návrat na trávníky, jaký si představoval. Osmadvacetiletý obránce naskočil poprvé od loňského ledna a vážného zranění kolena a rovnou do pražského derby se Spartou. Chvíli si musel zvykat zpět na zápasové tempo, kolem 30. minuty se fyzicky trápil, ale šlágr 24. ligového kola zvládl a pomohl k čistému kontu a výhře 2:0.

David Hovorka (druhý zleva) se spoluhráči se radují z vítězství
zdroj: ČTK/Šimánek Vít

"Skvělý pocit, tak nějak jsem si to i představoval. Ale musel jsem se vracet do reality, protože po 13 měsících to nebylo úplně jednoduché. Chci poděkovat klukům, strašně mi pomohli," řekl Hovorka. "Klub se za mě postavil, dal mi čas na regeneraci, zprostředkovali mi operaci v Německu. Chtěl bych poděkovat všem, co mi pomohli," doplnil.

O tom, že nastoupí, se rozhodlo ve středu. Ve stoperské dvojici nahradil zraněného Tarase Kačarabu. "Celkově to tak nějak vyplynulo. I podle mého rekonvalescenčního programu. Už jsem byl i s kluky v kabině, postupně jsem se připravoval na tréninku. Byl jsem víc a víc v tom drilu, s trenéry jsme se o tom bavili, jak jsem na tom. A já pak řekl, že do toho jdu, takže to vyšlo," pochvaloval si Hovorka.

"Rozhodnutí o Davidovi padlo ve středu na modelovém zápase. Jeho výkon nás přesvědčil, že ho použijeme. Zvládl to skvěle, jsem za něj rád. Kdyby byl Taras v pořádku, tak bychom do toho nesahali. David je jeden z hráčů, který vyhledává takovéhle (velké) zápasy. Chtěli jsme se poučit z minulého derby, kde nám chybělo vůdcovství, zdravá rvavost a emoce," poznamenal slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

Hovorka připustil, že se ještě necítil fyzicky úplně stoprocentně. "Popravdě když jsem naskočil, tempo bylo šílené. Po té pauze jsem se trošku trápil, hlavně kolem 30. minuty. Najednou to na mě naběhlo. Přečkal jsem to. Naštěstí jsme dali gól do šatny, vydrželi jsme, což bylo důležité. Ve druhé půli už jsem se rozběhal, takže to bylo pak už dobré," uvedl sparťanský odchovanec.

Užíval si už samotný nástup k utkání. Derby se po rozvolnění opatření proti koronaviru hrálo před vyprodaným stadionem. "Bylo to skvělé. Už ten nástup byl pro mě svým způsobem vítězstvím. Nechci tím říkat, že to je vrchol, naopak to beru jako začátek," prohlásil Hovorka. "Na prvním místě je vítězství, to je jasné. A že jsme vzadu udrželi nulu, je jenom dobře pro naši pro psychiku. Jsme za to rádi," přidal kladenský rodák.

Jeho tým se vrátil do čela tabulky o skóre před druhou Plzeň a na třetí Spartu má už desetibodový náskok. "Je to hrozně důležitá výhra. Mám radost, co se dnes povedlo. Teď si to užijeme a další den valíme dál," prohlásil Hovorka.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články