Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Byl to vysněný nástup, pochvaloval si premiérovou trefu v lize Karabec

V 16 letech a necelých 11 měsících se stal třetím nejmladším střelcem nejvyšší soutěže. Sparťan Adam Karabec sice naskočil v Karviné až na začátku nastaveného času, ale bleskově stvrdil gólem vítězství pražského klubu 4:1. Před nedělním zápasem odehrál mezi tuzemskou elitou pouze šest minut únorového utkání v Olomouci. Historické statistice vévodí jeho spoluhráč Adam Hložek, který byl rád, že o prvenství nepřišel.

Adam Karabec (uprostřed) slaví se spoluhráči gól v Karviné
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

"Takhle jsem si to představoval, byl to vysněný nástup. Jsem za něj strašně rád," řekl Karabec. "Dostal jsem dobrý míč od Andrease (Vindheima, pozn. autora). Situace byla jako dělaná na to, abych si to vzal jeden na jednoho nebo vystřelil ještě před obráncem," dodal mladík, jenž se dostal do A-týmu v zimní přípravě.

Možná i kvůli koronavirové pauze, trvající dva a půl měsíce, přišel o šanci stát se vůbec nejmladším kanonýrem v historii ligy. Na čele zůstal jeho o rok starší spoluhráč Hložek, který premiérově skóroval v 16 letech, 7 měsících a 15 dnech.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Karviná - Sparta

 "Jsem rád, že jsem nejmladším střelcem pořád já. Hned po zápase jsem se Adama ptal, ale říkal, že by býval musel skórovat ještě v Olomouci. Měl nevýhodu té karantény, jinak by se určitě trefil dřív. Jsem rád, že mi prvenství zůstalo," uvedl s úsměvem Hložek.

V Karviné přispěl druhým sparťanským gólem k obratu skóre. Pražané po první půli prohrávali 0:1, ale po změn stran otočili stav na 4:1. "Vstoupili jsme do toho špatně. Inkasovali jsme branku, která sice neplatila, ale to se nemůže stávat. Pak jsme tam měli asi dvě vyložené šance a mohli jsme jít do vedení. Všechno by bylo v klidu. Místo toho jsme dostali gól a po poločase prohrávali. V kabině jsme si řekli, že prostě musíme vyhrát, a podle toho to vypadalo. Do druhého poločasu jsme vstoupili úplně jinak," zakončil Hložek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články