Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Rajnoch jedná o konci smlouvy v Demirsporu a míří do Liberce

Praha – Fotbalisty Liberce by mohl posílit exreprezentant Jan Rajnoch. Dvaatřicetiletý obránce jedná o ukončení smlouvy v druholigové turecké Adaně Demirspor a ve Slovanu by měl zacelit místo po Chorvatu Renatu Keličovi, který minulý týden přestoupil do druholigové italské Padovy. Další stoper a kapitán Severočechů Radoslav Kováč pak má v létě odejít do Sparty Praha.

Jan Rajnoch v dresu Mladé Boleslavi
zdroj: EPA

"Odchodem Keliče se jedno místo uvolnilo, takže to bylo jednodušší. Mě spíš přesvědčilo jednání s (sportovním ředitelem Liberce) Honzou Nezmarem, se kterým jsem poslední dobou v kontaktu skoro každý den. Řekli jsme si na rovinu, jak se věci mají, co bychom od sebe očekávali, a to mě tak nějak přesvědčilo," řekl Rajnoch.

Do Demirsporu přišel loni v srpnu jako volný hráč a podepsal smlouvu na rok s opcí v případě postupu do první turecké ligy. Zatímco na podzim hrál pravidelně v základní sestavě, po Novém roce sparťanský odchovanec vypadl z mužstva a k posledním dvěma utkáním aktuálně osmého celku tabulky ani nebyl nominován.

"K 1. lednu přišel nový prezident, který bohužel chce trochu zkrouhnout rozpočet. Jelikož je tam malá šance na postup, tak se chtějí zbavit nejdražších hráčů. Já jsem s jedním naším útočníkem na prvním místě. Obránců máme více, v útoku jenom jeho, takže jsem prakticky první na ráně," vysvětlil patnáctinásobný reprezentant.

Jan Rajnoch: "Dva dny před zápasem jsem mluvil se sportovním ředitelem, který mi řekl, že se nic nemění a počítají se mnou jako stabilním hráčem. Před zápasem jsem se dozvěděl, že nejdu ani na lavičku. Asi mi lhal do očí, když se mnou mluvil, takže to bylo zklamání z toho jednání."

Zatím nedovede odhadnout, kdy by mohl odejít z Turecka, kde působí od roku 2010. "Všechno závisí na vedení Adany, jak to vyřeší. Já jim dal férovou nabídku, co se týče odstupného, kterou víceméně chtějí akceptovat. Teď čekám, kdy se domluví na penězích," dodal bývalý hráč Slovácka, Mladé Boleslavi, Chotěbuzi, Ankaragücü či Sivassporu.

Ani přes rozčarování z posledního angažmá nechce svou zahraniční kapitolu definitivně uzavřít, ale momentálně ho láká návrat domů. "Já vím, jak to tady v Turecku chodí, jsem tu přece jenom dlouho. Do téhle situace jsem se ale dostal tak nějak poprvé, i když vím, že spousta hráčů už to tak měla. Opakuji, že nabídka z Liberce mě oslovila, a uvidíme, co bude po sezoně. Já se nebráním ničemu, ale teď bych se chtěl vrátit do Čech," dodal Rajnoch.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články