Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kováč skončí v Liberci, v létě se vrátí do Sparty

Praha - Bývalý fotbalový reprezentant Radoslav Kováč se od příští sezony zřejmě vrátí do Sparty. V létě mu skončí smlouva v Liberci, kde ji neprodlouží, a na angažmá se domluvil právě s letenským týmem. Ten jednání se stoperem potvrdil. Rozhodnutí o dvouleté smlouvě by mělo padnout v nejbližších dnech. Hotová už je každopádně jiná sparťanská posila – z Teplic dorazil na hostování vyztužit pravou obranu podzimního půlmistra Marek Krátký.

Sport
zdroj: ČT4

"Radka už delší dobu sledujeme a nebudeme zastírat, že spolu jednáme. Chceme ho získat od léta," řekl člen představenstva Jakub Otava. "Jsme domluveni, ale podepsaného ještě nic není. Nechci to zakřiknout," řekl Kováč.

Zkušený odchovanec Olomouce působil ve Spartě v letech 2003 až 2005. Následně prošel Spartakem Moskva, West Hamem United a Basilejí. Před rokem se vrátil do české ligy a domluvil se na smlouvě s Libercem. Ve Slovanu se stal tahounem a klíčovou postavou v úspěšné druhé polovině minulé sezony i při podzimní cestě Evropskou ligou.

Svými výkony přilákal řadu zájemců, kteří se snažili využít toho, že mu v červnu končí smlouva. Zájem přiznala Olomouc, kde stoper Kováč fotbalově vyrůstal, hráče s 30 reprezentačními starty chtěl získat i Jablonec.

Liberec taktéž nabídl svému kapitánovi nový kontrakt, Kováč však přiznal, že očekával dřívější zájem Slovanu o prodloužení. Rovněž mu mělo vadit, že mu Liberec nabídl jen roční smlouvu s opcí, zatímco on sám preferoval dvouletý kontrakt.

Je nám líto, video expirovalo.
Kováče zlákala do svých řad Sparta

Krátký v Teplicích nasbíral čtrnáct ligových startů, na podzim za ně odehrál pouhých 55 minut. Do Sparty ho zlákal sportovní ředitel Jaroslav Hřebík, který ho vedl v mládežnických výběrech. "Známe se dva roky a mám na něj jen pozitivní vzpomínky," poznamenal Krátký.

"Je to trochu rarita. Včera to ještě vypadalo na druhou ligu a teď jsem ve Spartě, která bojuje o titul. Chtěl bych tady zanechat co nejlepší dojem, a kdyby pak Sparta měla zájem, tak z toho vytěžit něco víc," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články