Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Provod: Remíza je ztrátou vždy, ale nemyslím si, že by nás měla přibrzdit

I když Slavia v utkání 7. ligového kola na Slovácku prohrávala, čelila dalším šancím soupeře a musela dotahovat ztrátu, záložník Lukáš Provod označil remízu 1:1 za ztrátu. Pětadvacetiletý český reprezentant a autor vyrovnávacího gólu věří, že klopýtnutí po pěti vítězstvích v nejvyšší soutěži po sobě sešívané nijak nepoznamená před čtvrtečním vstupem do skupinové fáze Evropské konferenční ligy v tureckém Sivassporu.

Lukáš Provod ze Slavie v utkání na stadionu Slovácka
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

"Remíza je pro nás ztrátou vždy. Přijeli jsme do Uherského Hradiště pro tři body, ale pustili jsme Slovácko do hodně šancí. V naší lize je důležité vycházet z dobré defenzivy, protože gól jsme schopni dát vždy," řekl Provod.

Jeho tým vede po nedělní ztrátě ligovou tabulku už jen o skóre před mistrovskou Plzní, která má k dobru jedno odložené utkání. Provod je přesvědčen, že zaváhání nebude mít žádný vliv na čtvrteční úvodní zápas skupiny Evropské konferenční ligy.

"Nemyslím si, že by nás to mělo přibrzdit. Evropa je specifická, jsou to úplně jiná utkání a ve srovnání s českou ligou jde o totálně rozličné soutěže," uvedl Provod. "Musíme se vrátit k výkonům, které nás zdobily před duelem na Slovácku, a věřím, že budeme úspěšní." 

Nepovedený vstup do utkání ho naštval. Slovácko totiž otevřelo skóre už po necelých 15 sekundách. "Začátek byl katastrofální a hned v první minutě jsme si nechali dát gól, což bylo pro další vývoj hodně složité. Slovácko je dost zkušené na to, aby vycházelo ze zajištěné defenzivy," konstatoval Provod. "V první části jsme se až moc přizpůsobili, nakopávali jsme míče a moc o fotbale to nebylo," doplnil.

V 74. minutě se štěstím proměnil penaltu a skóroval ve druhém utkání po sobě. Gólman Slovácka Filip Nguyen míč tečoval, ale v cestě do sítě mu nezabránil. "Byl jsem rozhodnutý, kam penaltu umístím, ale nekopl jsem to dobře. Naštěstí to tam spadlo," oddechl si Provod.

Druhý poločas už byl podle něj lepší. "Zlepšili jsme se, měli jsme nějaké závary, ale dali jsme jen jeden gól. Vstup byl stěžejní. Musíme být ti, kdo vstřelí první branku. Nesmí se stát, že se to podaří soupeři a my pak zápas doháníme celých 90 minut," zakončil Provod.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články