Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Provod prodloužil smlouvu se Slavií do roku 2026

Nejlepší záložník první fotbalové ligy Lukáš Provod prodloužil se Slavií smlouvu do roku 2026. Čtyřiadvacetiletý reprezentant věří, že po uzdravení poraněného kolena pomůže týmu dále dominovat na domácí scéně. Kvůli zranění však přišel o účast na mistrovství Evropy.

Lukáš Provod
zdroj: ČT sport

"Vážím si toho strašně moc. Hlavně v situaci, ve které teď jsem, když jsem se zranil. Slavia se ke mně stejně zachovala tak, jak se zachovala, takže pro mě je to závazek a obrovská motivace se vrátit v co nejlepší formě a pomoct Slavii k naplnění cílů. Tímto bych chtěl poděkovat panu Tvrdíkovi (šéfovi Slavie) i celému klubu, že do mne vložili takovou důvěru a mohl jsem tu podepsat novou smlouvu," uvedl Provod.

Plzeňský odchovanec přišel do týmu Jindřicha Trpišovského před dvěma lety, do té doby hostoval v Českých Budějovicích. V letošním ročníku slavil vedle obhajoby mistrovského titulu i zisk domácího poháru. Také byl dnes zařazen do výběru 23 nejlepších hráčů uplynulého ročníku Evropské ligy.

"Plány budou jako doposud. Myslím si, že Slavia je nejlepší klub v Česku. To je něco, co budeme chtít natáhnout co nejdál, aby byla Slavia pořád na vrcholu. Přidávali jsme další tituly, postupovali do Ligy mistrů a Evropské ligy a hlavně dělali radost fanouškům, protože si myslím, že o to tady jde," doplnil Provod.

V úterý se podrobí operaci pravého kolena, kvůli jehož zranění přišel o účast na mistrovství Evropy. "Teď jsem se staral o to, aby splasknul otok a připravoval ho na operaci. Po ní to bude šest týdnů s ortézou, osm týdnů s berlemi a potom zase začnu pracovat," uvedl Provod.

Do roku 2025 se Slavii upsal další člen mistrovského kádru z posledních dvou sezon Oscar Dorley. Dvaadvacetiletý liberijský univerzál přestoupil do Edenu předloni v létě z Liberce, kde pak ještě do konce roku 2019 hostoval.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články