Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Provod podle LFA nejlepším záložníkem sezony, Hložek vynikal mezi útočníky

Slávistický záložník Lukáš Provod byl v anketě Ligové fotbalové asociace (LFA) zvolen nejlepším záložníkem letošní sezony první fotbalové ligy. Mezi útočníky zvítězil v hlasování Adam Hložek ze Sparty. Vítěze hlavních anket zveřejní LFA v pátek.

Ankety o nejlepší hráče na jednotlivých postech v sestavě ovládla mistrovská Slavia, která vyhrála tři ze čtyř kategorií. LFA už v pondělí vyhlásila nejlepším brankářem Ondřeje Koláře a obráncem sezony jeho spoluhráče z Edenu Ondřeje Kúdelu.

Slávistickou dominanci podtrhl Provod, který se v končící sezoně stal jednou z hlavních opor červenobílých, kteří získali třetí mistrovský titul po sobě. Čtyřiadvacetiletý reprezentant nastoupil do 28 zápasů tohoto ligového ročníku, v nichž si připsal tři góly a osm asistencí.

V závěru sezony si vážně poranil koleno a přijde o mistrovství Evropy. Provod získal v anketě 155 bodů a porazil o 37 bodů spoluhráče Nicolaeho Stanciua. Třetí mezi záložníky skončil s výrazným odstupem další středopolař z Edenu Tomáš Holeš.

Slávistickou nadvládu narušil pouze mezi útočníky sparťan Hložek. Osmnáctiletý ofenzivní univerzál zasáhl vinou zranění jen do osmnácti ligových zápasů této sezony, ale připsal si v nich jedenáct branek a sedm asistencí. Zároveň se stal nejmladším střelcem hattricku v české nejvyšší soutěži. Hložek získal od hlasujících 115 bodů a o dvacet bodů porazil aktuálního lídra tabulky kanonýrů slávistu Jana Kuchtu. Třetí místo obsadil jablonecký Ivan Schranz.

Nejlepšího hráče a trenéra vyhlásí LFA v pátek. Ligová sezona skončí v sobotu závěrečným 34. kolem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články