Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Individuální ceny pro Slavii. Brankářem sezony je Kolář, obráncům vládl Kúdela

Týmově ovládla na domácí scéně vše, co šlo, a ceny sbírá fotbalová Slavia i v oblasti individuální. Nejlepším brankářem první ligy se opět stal Ondřej Kolář. Mezi obránci zvítězil jeho spoluhráč ze pražského celku Ondřej Kúdela. Rozhodlo o tom hlasování trenérů a kapitánů ligových klubů a vybraných novinářů.

Ondřej Kúdela (vlevo) a Ondřej Kolář
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Šestadvacetiletý Kolář zvítězil s náskokem 106 bodů před Janem Laštůvkou z Ostravy. Slavii pomohl ke třetímu titulu za sebou. Ve 30 ligových zápasech v této sezoně inkasoval 18 branek a s 16 nulami vládne této statistice gólmanů. V domácím utkání s Příbramí dokonce vstřelil gól z penalty.

Ještě výrazněji ovládl svou kategorii čtyřiatřicetiletý Kúdela. Před parťákem ze stoperské dvojice Davidem Zimou vyhrál o 131 bodů. Do první šestky se dostali i další slávisté Jan Bořil (čtvrtý) a Alexander Bah (šestý). Mezi ně se vklínili pouze Jaroslav Zelený z Jablonce a Dávid Hancko ze Sparty. Kúdela zasáhl v ligové sezoně do 28 zápasů, v nichž vstřelil šest branek. Obrana vršovického celku inkasovala pouze 19 gólů, nejméně ze všech 18 týmů.

V úterý oznámí LFA výsledky hlasování o nejlepšího záložníka a útočníka. Vítěze hlavních anket včetně nejlepšího hráče a trenéra zveřejní v pátek. Vítězství mezi hráči obhajuje právě Kolář, z koučů byl v minulé sezoně nejlepší Jindřich Trpišovský ze Slavie.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články