Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Odcházím, potvrdil Gebre Selassie. Posílí Liberec?

Spojení Theodor Gebre Selassie - Werder Brémy po devíti letech končí. Čtyřiatřicetiletému obránci končí smlouva a k jejímu prodloužení už nedojde. Jako o možném dalším angažmá Gebre Selassieho se spekuluje o Liberci.

Werder Brémy sestupuje z Bundesligy, v popředí Theo Gebre Selassie
zdroj: ČT4

"Vážení fanoušci Werderu. Stále je pro mě extrémně těžké najít správná slova. Je mi neuvěřitelně líto celého klubu, fanoušků a města. Prostě jsme to nezvládli. Přál bych si s Brémami a Werderem lepší rozloučení. Jde o mé rozhodnutí s rodinou," napsal bývalý reprezentant.

Ve hře by měl nyní být jeho návrat do Liberce, kde v minulosti působil a s nímž byl také v minulých týdnech v kontaktu. Právě ze severu Čech v roce 2012 Gebre Selassie do Německa přestoupil.

"Theo dal jasně najevo, že se mu už nechce nikde cestovat. V Liberci má rodinu, chce se tam vrátit, odvedl tam skvělou práci. Já a vedení jsme s ním už delší dobu ve spojení. Bavili jsme se i o pozici v týmu a postech, které je momentálně schopen hrát. Pevně věřím tomu, že se Theo k nám v létě přidá. Že spolu budeme pracovat a uděláme v Liberci ještě skvělou práci," řekl na začátku května novinářům trenér Pavel Hoftych.

A zájem severočeského klubu o bývalého reprezentačního obránce nadále přetrvává. "Vedení našeho klubu má zájem o návrat Thea Gebre Selassieho do Slovanu Liberec a je s hráčem v kontaktu," řekl tiskový mluvčí Liberce Tomáš Čarnogurský.

Vedle bývalého reprezentačního obránce Werder neprodlouží smlouvu ani s kapitánem Niklasem Moisanderem. Brémy, kde působí také český brankář Jiří Pavlenka, sestoupily z Bundesligy po 31 letech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články