Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Proti Plzni jsme mohli i vyhrát, ale musíme jít zápas od zápasu, říká zlínský kouč Kameník

Zlín převzal zkraje října po Josefu Csaplárovi po dvanácti kolech na předposledním místě tabulky. Od té doby vyválčil Jan Kameník s týmem dva body. Nejdříve za bezbrankovou remízu v Příbrami, v pondělí po gólech na obou stranách v utkání s Plzní. "Ale mohli jsme se radovat z vítězství," tvrdí sedmatřicetiletý Kameník.

Fotbalisté Zlína se radují z gólu
zdroj: ČTK

Kameník letos povýšil z pozice asistenta už podruhé. Mužstvo dočasně trénoval koncem dubna po devátém místě v základní části minulé ligové sezony a v nadstavbové skupině o postup do předkola Evropské ligy s týmem přešel přes Olomouc do finále, ve kterém Zlín nestačil na Mladou Boleslav.

Tentokrát byla situace horší. Fotbalisté sice hráli podle klubového vedení pod Csaplárem fotbal, který musel bavit diváky. Jenže nepřinášel žádné body. "Jdeme zápas od zápasu, v soutěži je každý soupeř velmi těžký. S každým body hodně bolí a týmy musí vynaložit velké úsilí, aby bodovaly," vysvětuje v rozhovoru pro ČT sport Kameník.

To byl i případ utkání s Plzní (1:1). V dohrávce 15. kola poslal Viktorii v 72. minutě do vedení Michael Krmenčík, ale už za sedm minut srovnal domácí Tomáš Wágner.

Je nám líto, video expirovalo.
Studio fotbal - Dohráno Plus

"Bodu si samozřejmě velice vážíme, v situaci, ve které jsme, se každý bod počítá. A proti týmu jako Plzeň dvojnásobně. Trochu emočně cítíme, že kdyby Wágner proměnil v závěru šanci, mohli jsme se radovat z vítězství. Ale i Plzeň měla celou řadu brankových příležitostí. V konečném důsledku jsme s tím bodem spokojeni," říká Kameník.

Právě od Wágnera, který do Zlína přišel z Boleslavi poté, co Středočeši neprodali Nikolaje Komličenka, si Kameník slibuje, že spolu s Tomášem Poznarem vytvoří nebezpečné útočné duo.

"Tomáš Wágner pracuje velmi dobře a svědomitě, jsme rádi, že ho tady máme. Z Boleslavi došel s drobným tréninkovým mankem kvůli zranění. Byla jen otázka času, kdy to zakončení dokáže promítnout i do mistrovského utkání. S Poznarem to bude naše síla a zbraň do dalších utkání, toto útočné duo."

Zlínský Tomáš Wágner neproměňuje velkou šanci v utkání s Plzní
zdroj: ČTK autor: Svoboda Jaroslav

Zlín v lize nevyhrál podeváté za sebou, přesto se posunul na třinácté místo tabulky. "Věděli jsme, že Plzeň je velmi zkušený tým, a když se dostane do vedení, korekce výsledků je velmi složitá. Vážím si, že tým začal pracovat o to víc a Plzeň napadat, a vygradovalo to brankou na 1:1. Z týmu jsem i cítil, že můžeme utkání zvrátit na svou stranu," dodává muž, na kterého ukázal generální manažer klubu Zdeněk Grygera.

Ještě v minulém týdnu se přitom Kameník musel vyrovnávat s faktem dvanácti zraněných hráčů. "Situace nám vygradovala před pohárem v Boleslavi, to jsme měli trochu starosti poskládat jedenáct hráčů. Utkání jsme výsledkově nezvládli, ale hráči z širšího kádru to zvládli dobře. Marodka se nám nakupila hodně, zraněných byla celá řada a museli jsme hledat varianty. Teď nám postupně kluci doskakují a v týdnu budou další. Na Olomouc budeme dobře nachystaní," věří Kameník.

Na tři body by rád dosáhl hned v dalším kole, Zlín hraje opět doma - tentokrát proti Olomouci. "To je náš nejbližší cíl, na ten se díváme. Na Olomouc se musíme soustředit a doufat, že na brankové příležitosti dokážeme navázat. Byli jsme od toho kousek, ale je potřeba respektovat sílu a kvalitu Plzně," dodává trenér "ševců".

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články