Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Tipsport ELH 2024/2025

Prioritou Pardubic je záchrana. Klub jako organizace má obrovský potenciál, hlásí Kováč

Vyhnout se skupině o záchranu a prožít klidnější průběh ročníku než minule – to jsou hlavní cíle Pardubic před novou sezonou, která startuje už v sobotu. Podle trenéra Radoslava Kováče jde klub správným směrem a jako organizace má obrovský potenciál. Palčivá je nicméně otázka stoperské dvojice, jelikož Robin Hranáč a Tomáš Vlček se po konci hostování vrátili do mateřských celků.

Trenér Pardubic Radoslav Kováč
zdroj: twitter.com/FK Pardubice

Východočeši udrželi v uplynulé sezoně příslušnost mezi elitou až v baráži s Příbramí. "Jednoznačně bychom se rádi vyhnuli skupině o záchranu a hráli co nejvýš. To je náš cíl v kabině. Tohle očekávají i naši fanoušci," řekl osmatřicetiletý kapitán a útočník Pavel Černý.

"Chceme mít klidnější sezonu, prioritou je pro nás záchrana. Organizace Pardubic se lepší, každý půlrok se zvedá infrastruktura. Změnily se finanční nároky na hráče. Pomaličku se jde správným směrem. Klub jako organizace má obrovský potenciál," doplnil Kováč.

Po konci minulého ročníku opustili mužstvo oba klíčoví stopeři. Hranáč se vrátil do Plzně a Vlček do Slavie.

"Trochu jsme s trenéry doufali, že by se mohl jeden z nich vrátit. Bohužel, to se nestalo. Měli jsme rozjednáno několik středních obránců, ale postupem času zjišťujete, že stopery shání v první a druhé lize každý. Je to pro nás složitá situace. Defenzivu ještě nemáme vyřešenou, na tom je shoda. Chtěli bychom co nejdříve přivést dva obránce, intenzivně na tom pracujeme," prohlásil sportovní ředitel Vít Zavřel.

Janoškova produktivita bude scházet

Do druholigové nizozemské Bredy přestoupil nejlepší střelec týmu v minulé sezoně záložník Dominik Janošek. "Jednoznačně nám odešly góly a kvalita v předfinální fázi. Musíme to rozprostřít na všechny hráče. Dominik odešel do Nizozemska, je to dobrá vizitka pro klub. I z Pardubic se dá udělat velký transfer. Jsme za něj rádi a těší mě, že z toho klub profitoval. Prostředky jsme využili na jiné hráče," podotkl Kováč.

Vedení přivedlo nastálo obránce Michala Surzyna nebo útočníky Ladislava Krobota a Vojtěcha Patráka. "Ráno jsme přivítali křídelníka Jakuba Matouška z Olomouce na roční hostování. Posty budeme mít zdvojené a konkurenci o to větší, to znamená tlak na hráče ze základní sestavy. To se nám povedlo. Dobře jsme doplnili útok, v ofenzivě budeme mít větší kvalitu. Co se týče zálohy, taky věřím, že to bude dobré. Tonda Kinský v bráně vypadá velmi dobře. S (gólmanem) Buďou (Budinským) jsme se dohodli na tříleté spolupráci a vykoupili jsme ho z Ostravy," uvedl Zavřel.

Dvojnásobný rozpočet

Východočechy po historickém postupu mezi elitu v roce 2020 čeká čtvrtá sezona v nejvyšší soutěži. Poprvé ji celou odehrají na svém stadionu, kam se po působení v azylu v pražském Ďolíčku vrátili před jarní částí uplynulého ročníku. Novou ligovou sezonu načnou v sobotu doma proti pražským Bohemians 1905.

Zatímco v premiérové prvoligové sezoně se rozpočet klubu pohyboval kolem 60 milionů korun, tentokrát je na dvojnásobku. "Bez pár set tisíc korun jsme na 100 milionech, ale to se bavíme jen o akciové společnosti bez mládeže, tu máme zvlášť. Ta stojí 23 milionů," zakončil majitel klubu Vladimír Pitter.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články