Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Tipsport ELH 2024/2025

Další akvizicí Sparty je stoper Gomez, Kamenovič se vrací do Lazia

Pátou letní posilou Sparty se stal obránce James Gomez, který na Letnou zamířil z dánského Horsensu. Jednadvacetiletý gambijský reprezentant podepsal s českým mistrem víceletou smlouvu. Srbský zadák Dimitrije Kamenovič se naopak vrací do Lazia Řím, odkud v pražském klubu na jaře hostoval.

Gomez působil v Horsensu od roku 2020. Za dánský klub si 189 centimetrů měřící stoper připsal 80 soutěžních startů a v uplynulé sezoně s týmem sestoupil z nejvyšší soutěže. Za gambijské reprezentační "áčko" dosud odehrál 14 utkání a vstřelil jeden gól. Podle deníku B. T. za něj Sparta zaplatí 10 milionů dánských korun (téměř 32 milionů korun).

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Priske: Gomez je hráč s velkým potenciálem

Jak už bylo zmíněno, Gomez je pátou letní posilou Letenských. Vedení klubu vedle něj přivedlo záložníky Michala Ševčíka a Srba Veljka Birmančeviče, slovenského brankáře Jakuba Surovčíka a nigerijského útočníka Victora Olatunjiho jako náhradu za Tomáše Čvančaru, jenž zamířil do bundesligového Mönchengladbachu.

"James je mladý talentovaný hráč, který má ve svém věku už 14 startů za národní tým. Je to hráč s fyzickými předpoklady, který má schopnost konstruktivně založit útočnou fázi. Vidíme v něm potenciál, který chceme rozvíjet," uvedl sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický.

"Chci udělat další krok ve své kariéře. O žádném jiném klubu jsem neuvažoval, byla to jen Sparta, a to už nějakou dobu. Je to klub, který je zvyklý vyhrávat trofeje. To je přesně to, co potřebuji. Mám potenciál týmu pomoci – jsem fyzicky silný a celkem rychlý," řekl Gomez.

Těší se i na dánského trenéra Briana Priskeho. "Dánsky už trochu rozumím. Osobně jsme se nepotkali, ale myslím, že jsem proti jeho týmu hrál v dánské lize. Těším se na to, až se setkáme osobně," dodal Gomez.

Kamenovič se na Letné neprosadil 

Kamenovič si připsal za sparťanský A-tým jen dva ligové starty coby střídající hráč a více nastupoval za druholigové "béčko". V letní přípravě už zasáhl pouze do prvního utkání proti Jihlavě.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články