Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Přestupová sága po řadě měsíců uzavřena. Ba Loua míří z Karviné do Plzně

V kuloárech řadu měsíců hotová věc, oficiálně ale až nyní. Po velmi dobrých výkonech si totiž Adriel Ba Loua vysloužil přesun z Karviné do Plzně. Ve Štruncových sadech podepsal čtyřiadvacetiletý záložník z Pobřeží slonoviny smlouvu na tři roky.

Adriel D´Avila Ba Loua
zdroj: Viktoria Plzeň

Ba Loua v Karviné svými výkony zaujal, v minulé sezoně patřil mezi nejlepší asistující fotbalisty. S deseti gólovými přihrávkami mu patřilo druhé místo v tabulce za slávistou Nicolaem Stanciuem. V české nejvyšší soutěži zatím Ba Loua odehrál 52 zápasů a vstřelil tři branky.

"Jde o velmi zajímavého hráče do ofenzivy, který má obrovský potenciál. Jsme rádi, že se podařilo jeho přestup uzavřít, a věříme, že ještě zvýší konkurenci v našem týmu," uvedl generální manažer Plzně Adolf Šádek.

Čtyřiadvacetiletý záložník absolvoval na startu přípravy testování na koronavirus. V týmu Karviné se totiž na začátku července objevilo několik pozitivních testů. Ba Loua se Slezany nedohrál nakonec nedokončenou nadstavbovou skupinu o záchranu.

"Viktoria je velký klub se skvělým zázemím a obrovskými ambicemi. Její zájem jsem vnímal delší dobu a tato nabídka mě hodně zaujala, mám motivaci posunout se v kariéře, budu se chtít prosadit a přispět k týmovému úspěchu," řekl Ba Loua.

Zdroj
Viktoria Plzeň

Hlavní zprávy

Nejčtenější články