Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Potvrzeno. Zápotočný a Nikl jdou z Příbrami trénovat do Českých Budějovic

To, co se čekalo, už je potvrzené. Fotbalisty Českých Budějovic převzali trenér Tomáš Zápotočný s asistentem Markem Niklem, kteří dosud působili v druholigové Příbrami. Dynamo na klubovém webu oznámilo, že s nimi v neděli podepsalo smlouvu, jejíž délku nespecifikovalo.

Tomáš Zápotočný
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

Noví trenéři se ujali týmu po posledním utkání podzimní části první ligy, v němž České Budějovice v sobotu podlehly Spartě na Letné 0:1. Po třetí porážce z posledních čtyř utkání jim v nejvyšší soutěži patří 13. místo.

Poprvé Zápotočný s Niklem povedou jihočeský celek v sobotu v osmifinále domácího poháru MOL Cupu proti Hradci Králové. U týmu nahradí dočasné trenéry Jiřího Lercha s Jiřím Kladrubským, kteří se na konci října ujali týmu po odvolání Jozefa Webera.

Dvaačtyřicetiletý Zápotočný jako hráč nastupoval za Příbram, Spartu nebo Liberec, se kterým v roce 2006 získal titul. Další dva triumfy čtyřnásobný reprezentant přidal v Turecku s Besiktasem a Bursasporem.

Příbram vedl Zápotočný od loňského listopadu, Nikl se k němu připojil v lednu. Šestačtyřicetiletý obránce má za sebou angažmá v Bohemians 1905 a devět let nastupoval za Norimberk, s nímž vyhrál Německý pohár.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články