Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ME Maďarsko

Po pár měsících konec. Weber už není trenérem fotbalistů Budějovic

Po pár měsících budou fotbalové České Budějovice opět hledat nového trenéra. U Dynama skončil kouč Jozef Weber. Vedení prvoligového klubu odvolalo jednapadesátiletého stratéga po víkendové porážce 0:3 v Jablonci, po níž Dynamo figuruje na 14. místě tabulky. Tým do konce podzimu povedou Jiří Lerch a Jiří Kladrubský.

Je nám líto, video expirovalo.
U fotbalistů Českých Budějovic skončil trenér Weber

"Vzhledem k neuspokojivým výsledkům a herní prezentaci klubu v české nejvyšší soutěži se vedení klubu SK Dynamo České Budějovice rozhodlo odvolat z funkce trenéra A-týmu Jozefa Webera a asistenta A-týmu Jana Baránka," uvedl klub.

Weber nahradil na lavičce na začátku května Davida Horejše, v Dynamu ale nevydržel ani půl sezony. Českým Budějovicím se v tomto ročníku zatím příliš nedaří a v lize jsou třetí od konce. V mimořádně vyrovnané tabulce jim ale pouhých pět bodů chybí na páté místo.

V dosavadních 14 kolech si Jihočeši připsali čtyři vítězství, tři remízy a sedm porážek. V posledních dvou zápasech prohráli shodně 0:3 v Jablonci a s Hradcem Králové. Dynamu se nevede hlavně doma, kde získalo jen dva z celkových 15 bodů v sezoně, a je tam nejhorším týmem soutěže.

Weberovo odvolání je třetí trenérskou změnou v ligové sezoně. U týmu Pardubic vystřídal Radoslav Kováč dvojici Jiří Krejčí a Jaroslav Novotný a mužstvo Baníku Ostrava místo Pavla Vrby převzal Pavel Hapal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články