Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Po Kuchtovi další bomba? Spartu by mohl posílit Jankto

Další fotbalová bomba na ligovém obzoru? Spartu by mohl posílit reprezentant Jakub Jankto. Podle webů Sport.cz a iSport.cz jedná vedení letenského klubu o příchodu šestadvacetiletého záložníka na hostování z Getafe.

Jankto přišel do madridského klubu loni a podepsal pětiletou smlouvu. Výrazně ho ale zbrzdilo zranění kotníku a za patnáctý tým uplynulé sezony španělské ligy zasáhl jen do 16 soutěžních zápasů, v nichž neskóroval. Před deseti dny Jankto na Instagram umístil příspěvek s poděkováním klubu a v neděli zase zveřejnil svoji fotografii v reprezentačním dresu s popiskem "cz" a emoji "back".

Odchovanec sparťanského rivala Slavie odešel do zahraničí v roce 2014 jako osmnáctiletý předtím, než stihl v červenobílém dresu odehrát soutěžní zápas za A tým. Až do loňska působil Jankto v Itálii: hrál za Udine, druholigové Ascoli a Sampdorii Janov. V českém národním týmu nastoupil k 45 utkáním a vstřelil čtyři góly.

Sparta už v létě získala dva reprezentanty se slávistickou minulostí, obránce Jaroslava Zeleného a útočníka Jana Kuchtu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články