Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Plzeňští fotbalisté budou hrát za hasiče, policistku či nevidomého fanouška

Plzeň - V dresech se jmény hasiče, který zachránil život kolegovi, policistky, handicapovaných fanoušků Viktorie či sládka, jenž v plzeňském pivovaru vaří pivo 40 let, nastoupí fotbalisté Viktorie Plzeň do utkání s Bohemians. Západočeši tak ocení jedenáct osobností Plzeňského kraje v rámci charitativní akce.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeňští fotbalisté budou hrát za hasiče, policistku či handicapované

"Podobná akce zatím v českém fotbale nebyla. Chtěli jsme představit zajímavé příběhy z Plzeňska a dát o nich vědět. Jsou tam výjimečné osobnosti v rámci svých zaměstnání, ale i fanoušci Plzně. Jde o jedenáct statečných," řekl tiskový mluvčí plzeňského klubu Pavel Pillár.

Celá akce se stala i velkým tématem v plzeňské kabině, kde hráči diskutují o tom, kdo si vezme jaké jméno. "Hrát s jinými jmenovkami je pro nás zpestření. Je to originální a můžeme tak upozornit na lidi, kteří dělají záslužnější věci než my," řekl reprezentační záložník Daniel Kolář. Ten nastoupí s jmenovkou Jana Kaliny, věrného fanouška, který vyrazil na všechna venkovní pohárová utkání.

Mezi jedenácti osobnostmi jsou i dvě ženy a právě o ně je mezi hráči největší zájem, jelikož se fotbalistům už asi nepoštěstí odehrát zápas pod ženským jménem. "Všichni chtějí být ženou," usmíval se Kolář. Plzeňský klub přejmenování hráčů na dresech řešil i s Fotbalovou asociací. "Proti předpisům to není a asociace nám vyšla vstříc," dodal Pillár.

Celá akce má charitativní podtext. Každý hráč bude mít připraveny dva dresy, přičemž jeden hned po zápase věnují osobnostem, jejichž jméno budou mít na zádech, druhý dres půjde do dražby. Pivovar Gambrinus, který se na projektu podílí, pak věnuje výtěžek z prodeje piva během utkání Fakultní nemocnici v Plzni na nákup monitoru vitálních funkcí.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články