Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Plzeň vyhrála i čtvrtý přípravný zápas, proti Táborsku se opět trefil Kliment

Fotbalisté Plzně vyhráli i čtvrtý přípravný zápas před novou sezonou. Úřadující český mistr porazil před odjezdem na soustředění do Rakouska druholigové Táborsko 3:0, všechny branky vstřelil až po přestávce. Potřetí se v rámci letní přípravy trefila nová útočná posila Viktorie Jan Kliment.

Trenér Západočechů Michal Bílek proti Táborsku znovu rozdělil hráče v obou poločasech do dvou jedenáctek. Pouze Janošek, který netradičně nastoupil na stoperu, odehrál téměř hodinu a brankář Jedlička vydržel mezi tyčemi celých 90 minut.

Přestože Viktoria nastoupila v papírově silnější sestavě v první půli, brankově se prosadila až po změně stran. Skóre otevřel Trusa a další dva góly dal favorit svěřencům trenéra Kováče v poslední desetiminutovce. Po Mihálikově akci si nejprve vstřelil vlastní branku Bezpalec a z podobné situace pak vzápětí zvýšil na 3:0 Kliment.

"Zápas před soustředěním naplnil naše očekávání, co jsme chtěli. Chtěli jsme ještě vidět všechny hráče na hřišti v aktuální formě, v jakém jsou stavu v tom zatížení. Myslím si, že to mělo svou kvalitu i tvář," řekl novinářům asistent trenéra Viktorie Marek Bakoš.

"V prvním poločase jsme měli víc šancí, ale žádný gól. V druhé půli se to ještě víc otevřelo a příležitosti, které si kluci vytvořili, zvládli dotáhnout. Dokázali soupeře přehrát a vytvořit si zajímavé šance. Zápas se zajímavým soupeřem se zajímavým systémem, který nás může čekat i v pohárech. Zápas nám ukázal dobré věci," dodal bývalý slovenský útočník.

Plzeň předtím v rámci letní přípravy porazila Klatovy 6:0, Karlovy Vary 9:0 a Slovan Bratislava 3:1. Další tři zápasy už čekají Viktorii, která se chystá na 2. předkolo Ligy mistrů, na kempu v Rakousku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články