Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Daněk se ve Spartě cítí dobře: Na hlavu je to tady těžší, ale pořád je to stejná liga

V létě přišel z Olomouce do Sparty a nyní odehrál i první přípravný zápas za pražský tým. Devatenáctiletý fotbalový záložník Kryštof Daněk věří, že v novém angažmá bude produktivnější než v Olomouci. A nebere to tak, že by měl nahradit ofenzivního univerzála Adama Hložka, který na počátku června přestoupil do Leverkusenu.

Kryštof Daněk
zdroj: Twitter Sparta Praha

V Olomouci v minulé sezoně Daněk odehrál 29 ligových zápasů a dal dva góly a u dvou dalších asistoval.

"Na Spartě jsme teprve začali, ale produktivita samozřejmě bude jedna z věcí, na které chci zapracovat. Tady budeme možná víc držet balon a mít víc šancí. Doufám, že šance začnu proměňovat," řekl Daněk po výhře 3:0 v přípravě nad druholigovou Opavou.

Nepovažuje se za náhradu za reprezentanta Hložka, který odešel po sezoně do Leverkusenu. "Tohle jsem si do hlavy nedával. Adam Hložek je neskutečný hráč, v jeho věku nejlepší u nás. Není to nic jednoduchého, budu se ale hlavně soustředit sám na sebe, chci týmu co nejvíc pomoct," uvedl Daněk.

Proti Opavě nastoupil za pražský celek poprvé. "První zápas za Spartu byl super. Cítil jsem se dobře, máme celkem naběháno, příprava je těžká, takže se běhalo dobře. Opava nám nedala nic zadarmo. Byl to dobrý rozběhový zápas. Kluci jsou moc šikovní a hraje se mi s nimi dobře," hlásil reprezentant do 21 let.

Věří také, že na zvýšený tlak je ve Spartě připravený. "Určitě jsou tady nároky daleko větší, na hlavu je to těžší. Pořád je to ale stejná liga. S tím jsem sem šel, že se chci posouvat. O tom to v kariéře je," konstatoval Daněk.

Tréninky pod dánským koučem Brianem Priskem jsou podle něj těžší než v Olomouci. "S trenérem Jílkem to taky bylo hodně náročné, ale tady je to ještě o chlup intenzivnější. Taky jde o kvalitu hráčů, která je tady větší. To nás posouvá dopředu," mínil Daněk.

Při odchodu z Hané se s ním rozloučil i Jílek, jenž v minulosti Spartu vedl. "Popřál mi hodně štěstí, říkal, že to nebude nic jednoduchého, což jsem samozřejmě věděl. Žádnou konkrétní radu mi nedal," vzpomínal Daněk.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články